Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

4 μύθοι για τα φρύδια!

Τα τέλεια φρύδια στον κόσμο της ομορφιάς είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα! Οι κανόνες είναι πολλοί αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, των ματιών ακόμα και με το χρώμα των μαλλιών μας. Μάθετε τι ισχύει και τι όχι για το σωστό σχηματισμό των φρυδιών!

Μύθος 1 Το τσιμπιδάκι, το κερί και η κλωστή κάνουν τις τρίχες να μεγαλώνουν διαφορετικά: και στις 3 μεθόδους οι τρίχες απομακρύνονται από τη ρίζα και αυτό διαρκεί για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το τσιμπιδάκι επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο σχήμα.

Μύθος 2 Τα φρύδια πρέπει να είναι ίδια με το χρώμα των μαλλιών: Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη Marilyn Monroe χωρίς τα χαρακτηριστικά καφέ φρύδια της; Το χρώμα των φρυδιών μπορεί και πρέπει να διαφέρει. Το κλειδί είναι να έχουν τον υπότονο των μαλλιών σας δηλαδή ζεστό, ουδέτερο ή ψυχρό.


Τα ζεστά είναι όσα περιέχουν κόκκινο, τα ουδέτερα είναι τα κίτρινα ενώ τα ψυχρά είναι τα σταχτή-γκρι. Τα φρύδια μπορούν να αλλάζουν χρώμα αλλά δεν πρέπει να έχουν χρωματισμούς που δεν είναι φυσικοί όπως μωβ, μπλε μαύρο, πορτοκαλί ή πλατινέ.

Μύθος 3 Ποτέ μην αφαιρείτε τρίχες πάνω από το φρύδι. Η αλήθεια είναι ότι όταν αφαιρούνται πολλές τρίχες από το σημείο που βρίσκεται πάνω από το τόξο του φρυδιού, μπορεί να τα κάνει να χάσουν την καμπύλη τους και αυτό δεν είναι κολακευτικό για τα μάτια. Όμως σίγουρα ένας προσεκτικός και επιλεκτικός καθαρισμός περιμετρικά του φρυδιού θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σχήμα τους.

Μύθος 4 Εάν βγάλετε λάθος τρίχες φρυδιών δε θα ξαναφυτρώσουν ποτέ: Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κακοβγαλμένα, αραιά φρύδια αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το κάνετε πολύ συχνά. Αν τύχει να βγάλετε λάθος τρίχα και αυτό όχι επανειλημμένα, το φυσιολογικό είναι ότι θα ξαναβγεί κανονικά μετά από ενάμιση μήνα. Για να τα βοηθήσετε, εφαρμόστε καστορέλαιο που θα ενδυναμώσει τους θύλακες και θα τα περιποιηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: