Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Είναι υποχρέωση μας να είμαστε μαχητές !

Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία; Γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε κι εμείς οι “μεγάλοι”;

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προετοιμασία για κάποιον που ξεκινάει μία start up από τα dungeons στο WoW - τουλάχιστον όσον αφορά το πώς να μελετάς, να μιλάς, να εμπνέεις μια ομάδα, να οργανώνεις. Γιατί όχι;

Γράφει η Sofia Gkiousou
[ Τα παιχνίδια World of Warcraft να γίνουν άμεσα μάθημα υποχρεωτικό στα σχολεία. Γιατί; Γιατί είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου να είναι πολεμιστής, έστω και του πληκτρολογίου. Αν νομίζετε πως είναι κάτι εύκολο.... χα χα για δοκιμάστε να παίξετε μια παρτίδα. Διαβάστε ένα άρθρο που λέει ακριβώς αυτό.

Προσωπικά είμαι fan του World of Warcraft αλλά όταν λέμε fan δεν εννοούμε και φανατική. Εννοούμε ότι το αγαπώ αλλά τις προάλλες που αποφάσισα να ξαναμπώ δε θυμόμουν καν ότι το μικρό μου Night Elf Rogue έχει φτάσει Level 60 - δηλαδή σε επίπεδο που κανονικά πρέπει να τυπώσω μπλουζάκι και να το φοράω περήφανα. Τώρα σεις μπορεί να παίζετε Lineage, Entropia ή τέλος πάντων ένα άλλο από τα Massively Multiplayer εκεί έξω.

Ψες το βράδυ τελείωσα ένα από τα δύσκολα Dungeon με μία ομάδα αγνώστων μέσα σε μία ωρίτσα - χρόνος ρεκόρ. Ο λόγος ήταν ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια βρίσκω όλο και περισσότερο ανθρώπους που έχουν μελετήσει τους χαρακτήρες τους, τους κανόνες και τους τρόπους που μπορούν να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε να σκοτώσουν όλα τα τρισκατάρατα τέρατα και να πάρουν λεφτουδάκια και σπαθάκια.

Χτες λοιπόν όλοι ήταν οργανωμένοι, ο αρχηγός έδινε συμβουλές, το κάθε μέλος έκανε αυτό που έπρεπε και τελειώσαμε χωρίς να πεθαίνουμε συνέχεια.

Καμιά φορά, μετά από τέτοια Dungeons σκέφτομαι ότι όλοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να παίζουμε τέτοια παιχνίδια κυρίως για τις δεξιότητες που μπορεί κάποιος να αποκτήσει στην οργάνωση.
Γελάς; Παλιά τα παιδιά παίζανε στα πάρκα και στις αλάνες.

Οι γνώσεις σχετικά με το πώς να οργανώσεις μια ομάδα, πώς να εμπνεύσεις, πώς να καταλάβεις τις δεξιότητες του καθένα - ή πώς απλά πώς να γίνεις κάφρος παραγωγός ποδοσφαίρου (τυχαίο παράδειγμα) - έρχονταν από αυτά τα παιχνίδια του πάρκου. Πλέον αυτές οι αλάνες και τα πάρκα δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν. Όλο και περισσότερα παιδιά τα βλέπω μπροστά στις κονσόλες και τους υπολογιστές.

Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία; Γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε κι εμείς οι “μεγάλοι”; Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προετοιμασία για κάποιον που ξεκινάει μία start up από τα dungeons στο WoW - τουλάχιστον όσον αφορά το πώς να μελετάς, να μιλάς, να εμπνέεις μια ομάδα, να οργανώνεις. Θα μου πεις δε φτάνουν αυτά. Σωστό. Αλλά χρειάζονται και αυτά. ]

Αν καταφέρουμε βέβαια όσο μαθαίνουμε, να σφαγιάζουμε και μερικά τέρατα .. ίσως είμαστε έτοιμοι αν και όταν χρειαστεί να το κάνουμε στ αλήθεια. Γιατί αν νομίζετε πως οι εικόνες διαφέρουν πολύ από την πραγματικότητα.... χμ για σκεφτείτε λίγο (…)


Δεν υπάρχουν σχόλια: