Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το ήξερες αυτό;

* Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!   
* Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!   
* Τον 3o αιώνα π.κ.ε. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.   

* Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!   

* Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος στον κόσμος είναι ο υπερσιβηρικός, με μήκος 9.297 χιλ.!   
* Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 1.400 είδη κουνουπιών!   

* Η έλλειψη ιωδίου σε 1,3 δις ανθρώπους, που δεν έχουν πρόσβαση σε αλάτι, ευθύνεται για τη νοητική και σωματική καθυστέρηση των παιδιών!   

* Ο άνθρωπος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη φωτιά πριν από 1,6 εκατ. χρόνια!   

* Η μετάλλαξη ενός γονιδίου στον εγκέφαλο ενός και μόνου ανθρώπου, πριν 10.000 χρόνια, οδήγησε στην ομιλία και στις ψυχικές νόσους!   

* Οι ιθαγενείς της Νοτιοδυτικής Αμερικής (Κολοράντο), ήταν κανίβαλοι!   

* Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας οφείλονται στη διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από την γη, σύμφωνα με τον Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιό-οικολογίας! 
  
* Στη Βρετανία, το 24% των παιδιών κάτω των 4 ετών έχει τηλεόραση στο δωμάτιο του! 
* Στη Σιγκαπούρη το 80% των 18χρονων νέων έχει μυωπία!   

* Μόνο το 0,01% των γονιδίων φαίνονται εξωτερικά στον άνθρωπο (χρώμα ματιών, δέρματος)!   

* Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!   

* Στη Δανία το 2,6% των παιδιών γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση!   


* Από το 1960 μέχρι σήμερα η στάθμη της Μεσογείου έχει πέσει 52 χιλιοστά!  
 
* Ο Έλληνας καπνίζει -κατά μέσο όρο- 2.797 τσιγάρα τον χρόνο, ενώ οι Νορβηγοί μόλις 576!   

* Η περιουσία των 200 πλουσιότερων ανθρώπων της γης ξεπερνά το 1 τρις δολάρια!   

* Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Χάρισον Φορντ είναι οι τρεις άνθρωποι που έχουν ήδη αγοράσει οικόπεδα στο φεγγάρι.   

* Το στρες καθυστερεί την επούλωση των τραυμάτων.

* Μικρές φυσαλίδες ύλης, αποτελούμενες από τα λεγόμενα κουάρκ, μπορεί να ξεφύγουν από τον επιταχυντή σωματιδίων στο Λονγκ Άιλαντ και ν’ αρχίζουν να καταβροχθίζουν την συνηθισμένη ύλη. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι 20 στο δισεκατομμύριο.   

* Υπάρχουν 18 πλανήτες που γυρνούν αδέσποτοι στο διάστημα και οι οποίοι απειλούν όλες τις θεωρίες των φυσικών για το διάστημα. Δεν υπόκεινται σε κανενός είδους τροχιά και φυσικές δυνάμεις!

* Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει και στη θέση της θα υψώνεται μια τεράστια οροσειρά, καθώς η Αφρική «σπρώχνει» προς την Ευρώπη. Η Αυστραλία θα μεταφερθεί πιο βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο Ατλαντικός Ωκεανός, αφού μεγαλώσει για λίγο, θα εξαφανιστεί τελείως. Έτσι, δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία!   

* Οι Μεσσήνιοι, όταν καινε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν τον περιορισμό του πόνου!   

* Το 1876, ο αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι Σιού. Ύστερα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: