Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σέλερι ένα αρωματικό και φυσικό φάρμακο

Σέλερι είναι φυτό ιδιαίτερα αρωματικό και ένα φυσικό γιατρικό. Το σέλερι έχει μακριά και πλατιά πράσινα κοτσάνια που ενώνονται στη βάση. Είναι ιδιαίτερα τραγανό και αρωματικό. Χρησιμοποιείται συχνά σαν αρωματικό πρόσθετο σε ζωμούς, σούπες και σάλτσες, συνήθως με τη συνοδεία του κρεμμυδιού και του καρότου. Επίσης χρησιμοποιείται σε διάφορα μείγματα για σαλάτες, γεμίσεις κ.λπ.

Παραμένει φρέσκο σε πλαστική σακούλα τροφίμων για 7 ημέρες στο ψυγείο. Είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και φωσφόρο, καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και μαγγανίου, καθώς και βιταμινών Α, C και Κ επομένως το σέλερι,είναι ένα φυσικό φάρμακο! Το σέλερι είναι γνωστό από παλιά, καθώς τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στην ασιατική κουζίνα εδώ και χρόνια, για να δίνουν γεύση στα φαγητά. Επίσης το σέλερι προστίθεται συχνά σε κοκτέιλς, αλλά και σε σάντουιτς, σούπες και σαλάτες.

Πρωτότυπες κατασκευές με παλλέτες

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κατασκευάσει κάποιος με μια παλιά άχρηστη παλέτα. Με όπλα τη φαντασία και την εφευρετικότητα και με την προϋπόθεση φυσικά να «πιάνουν» και λίγο τα χέρια σας μπορείτε να δημιουργήσετε καναπέδες, κρεβάτια, γραφεία, συρτάρια, κούνια για μωρά, ακόμη και ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο σπιτάκι! Δεν υπάρχει όριο!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεμείνετε με μια παλιά παλέτα, μην την πετάξετε.. Ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πάρτε ιδέες και κατασκευάστε κάτι χρήσιμο για το σπίτι σας!

Ακόμα και οι Θεοί...

Άκουσε Ντούα, της είπε. Κάθε φορά που λιώνουμε, κάθε φορά που λιώνει η τριάδα, γινόμαστε ένας Σκληρός. Ο Σκληρός είναι τρεις μέσα σε έναν και γι αυτό ακριβώς είναι Σκληρός. Όταν χάνουμε τις αισθήσεις μας στη διάρκεια του λιωσίματος έχουμε μεταμορφωθεί σε Σκληρό. 

Πρόκειται όμως για μια προσωρινή κατάσταση που δεν την θυμόμαστε μετά. Δεν έχουμε περιθώρια να παραμείνουμε σαν σκληροί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε.

Υπήρξε μια εποχή, πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια όταν το λιώσιμο δεν ήταν πάρα μια τοποθέτηση των ατόμων του σώματος στη σωστή θέση. Η εξέλιξη όμως δημιούργησε με τον καιρό και τον νου.

Όλη η ζωή είναι επιλογές

Όλη η ζωή είναι επιλογές, μόνο στη μοναχικότητα δεν υπάρχει επιλογή. Επιλογή, οποιουδήποτε είδους, σημαίνει σύγκρουση. Στην επιλογή υπάρχουν αναπόφευκτα αντιθέσεις. Αυτές οι αντιθέσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, γεννάνε σύγχυση και δυστυχία. Για να ξεφύγει κανείς από αυτή τη δυστυχία, κάνει να μοιάζουν οι θεοί, τα πιστεύω, ο εθνικισμός και η αφοσίωση σε διάφορα μοντέλα δραστηριότητας, σαν πραγματικές ανάγκες.

Ξεφεύγοντας με αυτές τις κάνεις να αποκτήσουν πολύ μεγάλη σημασία, αλλά η φυγή είναι ο δρόμος της ψευδαίσθησης και τότε εμφανίζονται ο φόβος κι η ανησυχία. Ο δρόμος της επιλογής είναι ο δρόμος της θλίψης όπου ο πόνος δεν έχει τέλος. Η επιλογή, η εκλογή, θα υπάρχει πάντα όσο υπάρχει εκείνος που επιλέγει -που είναι η συσσωρευμένη μνήμη πόνου και ευχαρίστησης- και κάθε εμπειρία επιλογής, το μόνο που κάνει είναι να δυναμώνει τη μνήμη, που η αντίδρασή της γίνεται σκέψη και συναίσθημα.