Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η συνήθεια της σκέψης

Αν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό, το πολύ φαγητό, τον καφέ, τη ζάχαρη ή απλώς το δάγκωμα των νυχιών σου, πρέπει να ξέρεις ότι αυτά είναι συνήθειες που δύσκολα κόβονται! Η συνήθεια όμως που είναι δυσκολότερο να κοπεί και η οποία βλάπτει περισσότερο τη συναισθηματική σου κατάσταση είναι ίσως η συνήθεια που περνάει πιο απαρατήρητη από όλες: η συνήθεια της αρνητικής σκέψης. 

Μπορείς να δέσεις τα χέρια σου πίσω από την πλάτη για να σταματήσεις να δαγκώνεις τα νύχια σου, μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ και τα τσιγάρα έτσι ώστε να μην είναι πια στη διάθεσή σου, μπορείς να υπομείνεις μερικές μέρες πονοκεφάλων και κούρασης για να κόψεις τον καφέ, αλλά ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι!

Όπως ήδη κατάλαβες, η σκέψη είναι κάτι τόσο φυσικό για σένα, που είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι την κάνεις. Όταν συνειδητοποιήσεις την ενεργητική διαδικασία της σκέψης σου, θα σοκαριστείς από το πόσο συχνά το περιεχόμενο των σκέψεών σου είναι αρνητικό.

Πώς βιώνεται σήμερα η ευτυχία;

Τι μπορεί να είναι σήμερα ή πώς μπορεί να βιώνεται σήμερα η ευτυχία: Ερωτήματα αναφορικά με την ευτυχία έχουν απασχολήσει τη φιλοσοφία, τη θεολογία και την ψυχολογία, όπως είναι μάλλον αυτονόητο και αναμενόμενο, αλλά προσφάτως και μάλλον αναπάντεχα και την οικονομική επιστήμη, η οποία αποφάσισε να εμπλακεί στη μελέτη των παραμέτρων που εξασφαλίζουν την ευτυχία και, κάνοντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, να την αποτιμήσει και να κοστολογήσει την απώλειά της.

Το 1984 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πεδίο της οικονομικής θεωρίας το σχήμα της «ηδονικής αξίας της ζωής», το οποίο αναφέρεται στην ευχαρίστηση και την απόλαυση που προσφέρει στο άτομο η ζωή του, εξαιρουμένων των οικονομικών απολαβών.

Σύντομα προσαρμόστηκε στις πρακτικές της νομικής επιστήμης και τέθηκε στην υπηρεσία των λειτουργών της προς όφελος πελατών τους που είχαν πέσει θύματα «ηδονικών απωλειών». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς ο γάμος, για παράδειγμα, ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 70.000 αγγλικών λιρών ετησίως.

Μην παραμελείτε το δέρμα σας το χειμώνα

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, η κάθε μια παρουσιάζει διαφορετικές καιρικές συνθήκες, που επηρεάζουν το δέρμα, το όποιο πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Για να μπορέσει το δέρμα να ανταποκριθεί πρέπει να καλυφθούν οι νέες ανάγκες του. Για παράδειγμα το χειμώνα το δέρμα έχει ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση.
  
Το χειμώνα οι έντονες καιρικές συνθήκες αφυδατώνουν το δέρμα το οποίο έχει ανάγκη από πλούσια ενυδάτωση. Δεν είναι λάθος να αλλάζετε το χειμώνα τα προϊόντα ομορφιάς σας, αν σκεφτείτε ότι αλλάζουν οι ανάγκες του δέρματος.

Αλλάξτε το καθαριστικό σας / προϊόν ντεμακιγιάζ, αν παρατηρήσετε ότι μετά από τη χρήση του το δέρμα σας τραβάει ή παρουσιάζει έντονη ξηρότητα. Προτιμήστε τις φόρμουλες σε κρεμώδη μορφή ή balm ή λάδι.