Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι περίεργοι και αστείοι νόμοι του σεξ!

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια για αυτούς που αφορούν το... σεξ. Σε αυτό το τομέα οι νομοθέτες έχουν ξεπεράσει εαυτό  με τους  νόμους που συντάσσουν και ζητούν να εφαρμοσθούν από τους κοινούς θνητούς.

Διαβάστε ποιοι και σε ποιες χώρες έχουν ψηφισθεί ακόμη και από τα Κοινοβούλια οι πιο αστείοι νόμοι που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!

Στο Μέριλαντ των ΗΠΑ οι μηχανές με κέρματα δεν επιτρέπεται να πωλούν προφυλακτικά εκτός αν βρίσκονται σε μέρη όπου πωλούνται οινοπνευματώδη ποτέ που προορίζονται για κατανάλωση μέσα στον ίδιο χώρο.

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον κόσμο που ζούμε

Ήταν 20 Ιουλίου του 1969 όταν για πρώτη φορά θα πατούσε ανθρώπινο πόδι σε έδαφος πέραν της Γης. Η ημερομηνία αυτή έμεινε χαραγμένη στην παγκόσμια επιστημονική ιστορία, όχι μόνο γιατί ο Νιλ Αρμστρονγκ έκανε το πρώτο βήμα στο μοναδικό δορυφόρο του πλανήτη μας, αλλά επειδή επίσης κατάφερε να κάνει ολόκληρο το κόσμο να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την αστρονομία, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια του μικρού μας πλανήτη.

Η αστρονομία είναι μια επιστήμη που απασχολεί από τα πολύ αρχαία χρόνια αρκετούς επιστήμονες και αποτελεί ίσως το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης, γιατί πολύ απλά αφορά την ίδια την ύπαρξη μας. Ωστόσο, είτε επειδή έρχεται σε μετωπιαία σύγκρουση με θρησκευτικές υπαρξιακές θεωρίες, είτε επειδή υπάρχει ανέκαθεν ο φόβος προς το μεταφυσικό, είτε επειδή ήταν δύσκολο ακόμα και στους ειδικούς να πιστέψουν στις υπερφυσικές ιδιότητες του σύμπαντος, η επιστήμη της αστρονομίας έμεινε αρκετά πίσω.

H γεωπολιτική των θρησκειών και η σημασία της

Το θεολογικό Κέντρο Gordon - Conwell στις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστό, όμως οι μελέτες και οι έρευνές του τυγχάνουν ιδιαίτερου κύρους και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ' όψιν από τους Αμερικανούς που παίρνουν αποφάσεις - είτε σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Αίσθηση έτσι προκάλεσε τελευταία μελέτη του Κέντρου, η οποία, με τίτλο «Christianity in its Global Context 1970-2020», αναφέρει ότι στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο θρησκευτικός σε σύγκριση με τον αντίστοιχο πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το 2030 εκτιμάται ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ θα καλύπτουν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 48% το 1970.