Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ταξιδεύοντας σαν αστραπή μέσα σε κάψουλες

O Έλον Μαξ, αμερικανός μηχανικός, δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της SpaceX, παρουσίασε ένα σχέδιο για υπερηχητικά συστήματα δημόσιων μεταφορών.

Το Hyperloop όπως ονόμασε ο Μαξ το σύστημα, είναι ένα μέσο μεταφοράς, οι κάψουλες του οποίου με τους επιβάτες θα κινούνται σε τούνελ με κενό αέρος υπό την επίδραση μαγνητικών επιταχυντών με ταχύτητα μεγαλύτερη των 1000 χιλιομέτρων την ώρα.

Διαμάντια Αίματος ή Ζιρκόνια

Αν λατρεύετε τους κρυστάλλινους  πολύτιμους  λίθους, αλλά θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι ότι δεν αγοράζετε διαμάντια αίματος, ποιος είναι ο ένας αλάνθαστος τρόπος να αποφευχθεί αυτό; Η αγορά του Cubic Ζιρκονία jewelry και όχι αληθινών  διαμαντιών είναι ο μόνος τρόπος για να είστε απολύτως 100% σίγουροι  ότι κανείς δεν βασανίζετε, δεν υποφέρει  και δεν ματώνει για την πέτρα που αγοράζετε.

Τι είναι ακριβώς τα διαμάντια του αίματος, αναρωτιέστε;  Ίσως έχετε δει την ταινία «Blood Diamond» είναι μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα για πολύ γερά νεύρα.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις αρχές να παρακολουθούν την πορεία ενός διαμαντιού στην πορεία του στα μονοπάτια του πολέμου και του αίματος, επειδή μπορεί τόσο εύκολα ν’ αλλάξει και να μπει σε νόμιμη γραμμή πώλησης.

Την ιδέα να μην τρως τίποτα το βράδυ πρέπει να την ξεχάσεις

“Κόψε το βραδινό και θα καταφέρεις να χάσεις κιλά” Είναι όμως αυτή μια σωστή τακτική στη μάχη για σωστό και υγιές σώμα; Τι πρέπει να τρως για βραδινό; Πόση ώρα πριν πέσεις για ύπνο; Ας διαβάσουμε κάποιες συμβουλές για πιο υγιεινά και νόστιμα βραδινά γεύματα. Ας αρχίσουμε από τα βασικά!  

Την ιδέα να μην τρως τίποτα το βράδυ πρέπει να την ξεχάσεις. Όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, αλλά αντίθετα ίσως και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Έχουμε μάθει ότι τα όνειρά μας είναι σημαντικά

Η πραγματικότητα είναι τελείως σχετική, κι αυτό αποδεικνύεται από το αγωνιώδες πείσμα της να μην αναιρεθεί, και από την αδυναμία της να σε τιμωρήσει μόλις την αναιρέσεις.

Ξέρουμε ότι τα περισσότερα όνειρά μας δεν θα γίνουν αληθινά. Δεν θα γίνουν ποτέ αληθινά. Κι όμως, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Αυτό λέει πολλά και δεν είναι τόσο παράδοξο όσο ακούγεται.

'Ζώ σημαίνει αφήνω τό παράλογο νά ζήσει''

Με τό αφήνω τό παράλογο νά ζήσει, εννοεί ότι όχι μόνο δέν πρέπει νά φοβόμαστε τό παράλογο, αλλά ότι άξίζει νά έπιδιώκουμε νά ζήσουμε με αύτό.

Οί ήρωες τού Camus, βιώνοντας τό παράλογο —καθώς τό παράλογο είναι αποκλειστικά βίωμα— βρίσκονται σέ κατάσταση έντασης, οδύνης αλλά ταυτοχρόνως καί σέ κατάσταση διαύγειας, άπό τήν Οποία αποσπούν δύναμη.

Ή μεγαλύτερη δύναμη αύτών των ήρώων είναι ότι δέν συναλλάσσονται καθόλου μέ τον ορθολογισμό, καί κατά συνέπεια δέν επιδιώκουν νά εξηγήσουν ορθολογικά τις έπιλογές ζωής πού κάνουν.

Είσαι εξερευνητής;

Αγωνιζόμαστε για την προέκταση της πραγματικότητας. Χρειαζόμαστε ένα παραμέρισμα της κουρτίνας, που ο συμβατικός κόσμος έχει τραβήξει μπροστά στα μάτια μας, μια νέα και μεγάλη προέκταση του οπτικού μας πεδίου, του πεδίου παρατήρησης.

Χρειαζόμαστε νέους τρόπους αντίληψης και κατανόησης, και νέους τρόπους μετάδοσης των πραγμάτων που θα αντιληφθούμε και θα κατανοήσουμε.

Η εξέλιξη είναι θέμα προσωπικών προσπαθειών

 Η θεμελιακή μας ιδέα είναι ότι ο Άνθρωπος,
έτσι όπως τον ξέρουμε, δεν είναι πλήρες Ον,
ότι η Φύση τον αναπτύσσει μόνο μέχρι ενός ορισμένου σημείου
και τότε τον εγκαταλείπει,
είτε για να αναπτυχθεί παραπέρα με τις δικές του προσπάθειες
ή να εκφυλιστεί και να χάσει την ικανότητα για ανάπτυξη.

Εξέλιξη του Ανθρώπου σε αυτήν την περίπτωση
θα σήμαινε την ανάπτυξη
ορισμένων εσωτερικών ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών
που συνήθως παραμένουν υπανάπτυκτα
και δεν μπορούν ν'αναπτυχθούν αφ'εαυτού τους.

Αν ο άνθρωπος δεν την επιθυμεί,
ή αν δεν την επιθυμεί αρκετά δυνατά
και δεν καταβάλλει τις αναγκαίες προσπάθειες,
δεν θα αναπτυχθεί ποτέ.

Η εξέλιξη είναι θέμα προσωπικών προσπαθειών
και αναφορικά προς τη μάζα της ανθρωπότητας
αποτελεί σπάνια εξαίρεση.