Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα (διάλεξη)

Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα (διάλεξη)
H ενότητά τους αποδεικνύεται επιστημονικά και μας θεραπεύει.


Παρουσίαση Ι. Αναστασίου, Ph. D. «Café της Επιστήμης»
- Πολυχώρος Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 Βόλος,
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, 20:00

Η σημερινή κρίση επιταχύνεται και είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα: προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, παγκόσμιο. Στον καθένα μας εμφανίζεται με προβλήματα: σωματικά, ψυχολογικά, ενεργειακά, νοητικά, πνευματικά. Τα παλιά συστήματα καταρρέουν, αλλά δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί με νέα. Μπροστά στα αδιέξοδά μας, μπαίνουμε επιτέλους στον κόπο αναζήτησης με πιο θεμελιώδη ερωτήματα: Για ποιο λόγο όλα αυτά; Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αλλαγές; Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από τα προβλήματά μου ή είμαι έρμαιο της τύχης; Γιατί αρρωσταίνω; Γιατί μου έρχονται τόσα ανάποδα; Τι πρέπει να συνειδητοποιήσω και με ποια μέθοδο θα τα ξεπεράσω; Υπάρχουν δικές μου ευθύνες και πού βρίσκονται και άλλα πολλά.

Η παρουσίαση προτείνει τις γενικές γραμμές προς ένα δρόμο εξόδου από τις όποιες κρίσεις μας, σαν μίτο Αριάδνης. Παρουσιάζει σύγχρονες επιστημονικές, καινοτόμες και πρωτόγνωρες στην Ελλάδα γνώσεις, πάνω στον μηχανισμό της δημιουργίας κάθε ανισορροπίας που ζούμε. Από τις βαριές ασθένειες μέχρι τις ελαφρές αναποδιές, υπάρχει μια λεπτομερής χαρτογράφηση-σύνδεση μεταξύ του κάθε συγκεκριμένου προβλήματός μας από την μία πλευρά με την ψυχολογία και τον εγκέφαλό μας από την άλλη. Θα ανακαλύψουμε τότε, με αποδείξεις πια, πως είναι δυνατόν οι ερμηνείες μας για το κάθε τι να μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειασθεί να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας επιτέλους την υγεία και την ζωή μας στα χέρια μας.

Η δυνατότητα τέτοιων πρακτικών αποτελεσμάτων αρμονίας στην βιολογία και ψυχολογία μας ίσως θεωρείται απίστευτη. Θα παρατεθούν λοιπόν και άλλες καινοτόμες γνώσεις για την πραγματική υφή του Χρόνου που φαίνεται να είναι πίσω από το κάθε τι. Εκεί θα ανακαλύψουμε μια άλλη εικόνα, όχι μόνο για τους ενοποιημένους πια νόμους της Φύσης, αλλά και για την δύναμη της σκέψης, την διαίσθηση, την τηλεπάθεια, κτλ. Μετά από αιώνες χωρισμού, η Φυσική θα συναντήσει, απλά και αποδεικτικά, την Μεταφυσική. Η ίδια η έννοια της πραγματικότητας που βιώνουμε θα αναθεωρηθεί, ενώ βαθιές πνευματικές μας ερωτήσεις θα απαντηθούν και θα εμφανισθούν απλοί τρόποι για να βοηθηθούμε.

Η φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί μέσα μας η βεβαιότητα πως το να βρούμε την έξοδο από τις όποιες κρίσεις μας, επανακτώντας τις ισορροπίες μας, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Η καθαρή εικόνα της πραγματικότητάς μας και η δυνατότητα ελέγχου της από εμάς τους ίδιους θα αλλάξει το βλέμμα μας για την ζωή και την πορεία μας μέσα σ’ αυτήν.

  Ιωάννης Αναστασίου Ph.D στο terra papers