Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πως πάμε στο διάστημα;

Οι 5 πιο απίστευτοι τρόποι με τους οποίους η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει και προσπαθεί ακόμη να ταξιδέψει στο διάστημα.

Ενδεχομένως να μην είναι γνωστό στη μεγάλη μάζα των αναγνωστών, αλλά η χρήση πυραύλων με σκοπό την πρόσβαση στο διάστημα και τη θέση επανδρωμένων και μη διαστημικών σκαφών σε τροχιά γύρω από τη γη θεωρείται και είναι ο χειρότερος και πιο κοστοβόρος τρόπος μετάβασης! Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανά τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της NASA) το γνωρίζουν εδώ και χρόνια, πιο συγκεκριμένα από τότε που η ανθρωπότητα ξεκίνησε να ταξιδεύει στο διάστημα.

Από το σύστημα Skylon μέχρι το περίφημο Project Orion και από εκεί στην επαναστατική ιδέα του μεξικανού φυσικού Μιγκέλ Αλκουμπιέρε (Miguel Alcubierre) που το 1994 είχε δείξει ότι είναι δυνατή η επίτευξη υπερφωτεινής ταχύτητας στο πλαίσιο της Θεωρίας της Σχετικότητας ακόμη και χωρίς το τρικ του «συντομότερου δρόμου» της κοσμικής σήραγγας – συνεπώς ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε στο διάστημα μέσω σκουληκότρυπας ή στρέβλωσης του χωροχρόνου – ιδού οι πέντε πιο παράξενοι τρόποι με τους οποίους η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει και προσπαθεί ακόμη να στείλει τεχνολογικό υλικό στο διάστημα.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: