Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Michel de Liapis του «νέου ήθους»

Πραγματισμός σημαίνει ανθελληνισμός: Ό​​πως γνωρίζει ο καθένας σε αυτό τον τόπο, υπό την προϋπόθεση ότι τιμά το ύψιστο προνόμιο της εθνικής καταγωγής του, τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Κάθε τι που συμβαίνει και αναδεικνύεται στην επικαιρότητα σχεδιάζεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά του από σκοτεινά κέντρα, με τον σκοπό να εκτρέψει την προσοχή του εξυπνότερου λαού του κόσμου από κάτι άλλο σημαντικότερο. (Βέβαια, αυτό δεν τιμά ιδιαιτέρως τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, αλλά ούτε και επηρεάζει την ακλόνητη αυτοπεποίθησή του...).

Πάρτε το παράδειγμα της υπόθεσης του ανεψιού που κυκλοφορούσε το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες. Δεν είναι προφανές ότι παρόμοιος συνδυασμός ευήθειας και γαϊδουριάς δεν είναι δυνατόν να συναντάται στη φύση και ότι, επομένως, κάποιος υστερόβουλος εξώθησε τον ανεψιό στην πράξη για την οποία τώρα τον λοιδορεί το πανελλήνιο; Δεν αποδεικνύεται αυτό, το ξέρω. Αλλά είναι απαραίτητο;

Η επανάσταση, δια αρχαρίους..

Επανάσταση χωρίς συνειδητοποίηση (του προβλήματος), δεν γίνεται.. Όταν όμως επιτύχεις την συνειδητοποίηση, έχεις ήδη κάνει την μισή επανάσταση!

Ωστόσο είναι λάθος όταν λέμε ''επανάσταση'' να μας έρχονται στον νού αίματα, κομμένα κεφάλια, εμπρησμοί ανακτόρων, και άλλα τέτοια φρικτά, πλην ορισμένες φορές και κατά την επιταγή των καιρών, αναπόφευκτα..

Κάθε μέρα γίνονται πολλές μικρές και μεγαλύτερες επαναστάσεις. Επαναστάσεις αναίμακτες αλλά πετυχημένες. Προσωπικές, οικογενειακές, εργασιακές, διαπροσωπικές, επιστημονικές, τεχνικές..

Και όλες έχουν ένα κοινό σημείο: την συνειδητοποίηση της αιτίας. Αυτή η αιτία πρέπει να αποτελέσει και τον στόχο της επανάστασης: την κατάργηση ή την αδρανοποίησή της.

Στην περίπτωσή μας, η αιτία για επανάσταση δεν είναι η πολιτική, όπως έντεχνα θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ! Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί! Όταν ο γιατρός με την θεραπεία του δεν μπορεί να σε κάνει καλά, ή σου επιβαρύνει περισσότερο την υγεία με λάθος γιατροσόφια και συνταγές, δεν φταίει η Ιατρική! Φταίει ο γιατρός ή οι γιατροί, ή το νοσοκομείο!