Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το ασύλληπτο, αυτό που δεν μπορεί να γνωσθεί υπάρχει.

" Όσοι ψάχνουν για χρυσάφι, πολλή γη σκάβουν και λίγο βρίσκουν."  Ηράκλειτος

Αυτοί οι γνώστες, οι σοφοί, πολύ χώμα σκάβουν μα λίγο χρυσάφι βρίσκουν. Τί καταφέρνουν; Είναι σαν τους χρυσοθήρες. Πολλή προσπάθεια κι ό,τι βγει απλώς μοιάζει πολύτιμο. Γι’ αυτό ο Ηράκλειτος χρησιμοποιεί τη λέξη «χρυσάφι», γιατί, τί αξία έχει το χρυσάφι; Έχει ουσιαστική αξία; Η αξία που του δίνουν οι άνθρωποι είναι συμβατική. Την αξία στο χρυσάφι τη δίνουμε εμείς∙ το χρυσάφι δεν έχει δική του, σύμφυτη αξία. Αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος, πιστεύετε πως το χρυσάφι θα είχε αξία;

Τα ζώα δεν νοιάζονται, τα πουλιά δεν ενδιαφέρονται για το χρυσάφι. Αν μπροστά σ’ ένα σκύλο ακουμπήσεις ένα κομμάτι χρυσάφι κι ένα κόκαλο, θα διαλέξει το κόκαλο. Το χρυσάφι σου δεν τον ενδιαφέρει.

Για την ελευθερία

Η ελευθερία όχι μόνο ως αξία ή ως στόχο αλλά σαν αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης που συνεπάγεται την κοινωνική υπευθυνότητα.

«Ο άνθρωπος ισούται με τη λέξη άγχος. Ο άνθρωπος, συνεπώς, που εκλέγει και δεσμεύει και που έχει την συναίσθηση πως δεν είναι μόνο αυτό που διάλεξε να είναι, αλλά κι ένας νομοθέτης που εκλέγει για τον εαυτό του και την ανθρωπότητα ολόκληρη, δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει από το συναίσθημα της πλήρους και βαθιάς του ευθύνης…»

«Είμαι καταδικασμένος να είμαι ελεύθερος.»

«Αυτό που μου αρέσει στην τρέλα μου είναι που με προστάτεψε, από την πρώτη μέρα, από τους πειρασμούς της «Ελίτ» : δεν πίστεψα ποτέ τον εαυτό μου ευτυχή κάτοχο ενός ταλέντου, μόνη μου έγνοια ήταν να σωθώ -με άδεια τα χέρια κι άδειες τις τσέπες – χάρη στην δουλειά και την πίστη.

Μεμιάς, η καθαρή μου αυτή εκλογή δεν με ύψωνε πάνω από κανέναν : δίχως εξοπλισμό, δίχως σύνεργα, ρίχτηκα ολόκληρος στη δουλειά για να σωθώ ολόκληρος. Αν βάλω την αδύνατη Σωτηρία στην αποθήκη των αχρήστων, αυτό που απομένει είναι ένας ακέραιος άνθρωπος, καμωμένος από όλους τους ανθρώπους, που αξίζει όσο όλοι και που είναι ίσος με τον οποιονδήποτε…»

Μικρά και μεγάλα ψέματα

“Το χειρότερο είδος ανθρώπου είναι οι ψεύτες”. “Δεν αντέχω το ψέμα”. Τα δύο αυτά κλισέ είμαι σίγουρος πως όλοι μας τα έχουμε αναπαράγει σε συζητήσεις. ΟΚ. Το να λέμε ψέματα είναι άσχημο. Είναι “ανέντιμο” και μαυρίζει το κάρμα μας. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο και πολλές φορές ο εύκολος  δρόμος. Υπάρχουν στιγμές που η μοναδική διέξοδος είναι το ψέμα.

*Οι σχέσεις περνάνε κρίσεις μικρές ή έντονες. Προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα με τη φίλη/ο – συνάδελφο – whatever, αλλά διαπιστώνεις πως αν υποστηρίξεις την δική σου αλήθεια τα πράγματα μάλλον θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερη καταστροφή. Αναγκαστικά λοιπόν δαγκώνεις τη γλώσσα σου, και λες μισές αλήθειες ή μικρά αθώα ψέματα τα οποία θα γλιτώσουν, τόσο εσένα όσο και τον συνομιλητή σου από δυσάρεστα συναισθήματα.

*Μη πεις ψέματα στο δικαστήριο, στην εφορία για τα περιουσιακά σου στοιχεία ή πως λεφτά υπάρχουν. Σε αυτές τις περίπτωσεις καλό είναι να το ξανασκεφτείς.

Ποιες είναι οι άλλες χρήσεις της εφημερίδας;

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει σε καθημερινές μας εργασίες η εφημερίδα; Η εφημερίδα, είναι ένα πολύ απορροφητικό προϊόν και αυτό γιατί πρέπει να απορροφά το μελάνη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι εξοπλισμένη για να απορροφήσει όλα τα είδη της υγρασίας. 

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Chris Morrissey , ο αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ της «Sun Chemical’, του μεγαλύτερου τυπογραφείου του κόσμου. 

1. Απόσμηση των δοχείων τροφίμων. Γεμίστε ένα μπολ τροφίμων με κομμάτια εφημερίδας, σφραγίστε και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. 

2. Ωρίμανση ντομάτας. Τυλίξτε τις ντομάτες την κάθε μια με ένα φύλλο εφημερίδας και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν. 

3. Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα. Τυλίξτε τα εύθραυστα αντικείμενα με πολλά κομμάτια εφημερίδας, και τσαλακώστε μερικά ακόμη για να γεμίσετε τον κενό χώρο στο κουτί. 

4. Καθαρίστε τις επιφάνειες από γυαλί. Χρησιμοποιήστε εφημερίδα με υγρό καθαρισμού για τον καθαρισμό καθρεφτών και παραθύρων .

Οι 30 καλύτερες ατάκες για την Ελλάδα σε κρίση

1. Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς (Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ…αυτό ήταν η αρχή…)

2. Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

3. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

4. Μαζί τα φάγαμε (Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ)

5. Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του Δ.Ν.Τ. (Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

6. Άμα τα πάρω,θα πάρω φορά κ θα σας ταράξω στις κλωτσιές στην ανηφόρα (ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ)

7. Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες.

8. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα…

9. Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

10. Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23€ … τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, τα 2n στα κοινόχρηστα, τα 6 στη ΔΕΗ και τα 10 στην εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!

Γείωση, η επαφή με την γη

Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους. Βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλητοι πάνω στη γη (χώμα, χόρτο) μόλις για μία ώρα. 

Αρχικά νιώστε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γή στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση στους πόνους στο σώμα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!!!

O Αδαμάντινος κανόνας

Όλοι μας έχουμε ακούσει το "Χρυσό Κανόνα" :
να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως εσείς
θέλετε να σας συμπεριφέρονται.
Ο Χρυσός Κανόνας ειναι σπουδαίος κανόνας.

Όμως ο "Αδαμάντινος Κανόνας" είναι ακόμα καλύτερος.
Ο Αδαμάντινος Κανόνας λέει:
"να συμπεριφέρεστε στους άλλους με
το μοναδικό εκείνο τρόπο που
αυτοί θέλουν να τους συμπεριφέρεστε!".

Όπως ένα κιλό διαμάντια είναι πιο πολύτιμο από ένα κιλό χρυσάφι,
έτσι κι ο Αδαμάντινος Κανόνας είναι πολύ πιο πολύτιμος  από το Χρυσό Κανόνα.

Γιατί;
Επειδή ο Αδαμάντινος Κανόνας έχει σχεδιασθεί
για να αναγνωρίζει και  να σέβεται
τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου.

Και όταν επιτυγχάνεται αυτό,
η αξία των σχέσεων μας εκτοξεύεται
στα ύψη!

Ο πλανήτης που δεν έπρεπε να υπάρχει!

Έναν ακόμη εξωπλανήτη ανακάλυψαν οι αστρονόμοι αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση αφού οι ειδικοί λένε ότι κανονικά αυτός ο πλανήτης δεν έπρεπε να υπάρχει. Τα χαρακτηριστικά του και ειδικά το μέγεθός του σε σχέση με τη θέση στην οποία βρίσκεται πονοκεφαλιάζουν τους επιστήμονες.

Την ανακάλυψη έκανε διεθνής ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Ο πλανήτης που εντόπισαν έλαβε την κωδική ονομασία HD 106906b. Πρόκειται για έναν πλανήτη βρέφος αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών δημιουργήθηκε μόλις πριν από 13 εκατομμύρια έτη όταν η Γη μας είναι αισίως… 4,5 δισ. ετών.

Ο HD 106906b είναι ένας γίγαντας με μάζα 11 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Δία. Αυτό που έχει κάνει τους επιστήμονες να απορούν είναι η θέση στην οποία βρίσκεται στο πλανητικό σύστημα που ανήκει. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι βρίσκεται περίπου 650 φορές πιο μακριά από το μητρικό του άστρο από ό,τι η Γη από τον Ήλιο.