Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το Χρώμα του Φεγγαριού

- Τι χρώμα έχει η λύπη; Ρώτησε το αστέρι την κερασιά και παραπάτησε στο ξέφτι κάποιου σύννεφου που περνούσε βιαστικά. Δεν άκουσες; Σε ρώτησα, τι χρώμα έχει η λύπη;

- Έχει το χρώμα που παίρνει η θάλασσα την ώρα που γέρνει ο ήλιος στη αγγαλιά της. Ένα βαθύ άγριο μπλέ.

- Τι χρώμα έχουν τα όνειρα;

- Τα όνειρα; Τα όνειρα έχουν το χρώμα του δειλινού.

- Τί χρώμα έχει η χαρά;

- Το χρώμα του μεσημεριού αστεράκι μου.

- Και η μοναξιά;

Ποια κατεύθυνση είναι η σωστή;

Μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά. Αυτές είναι οι τέσσερις “κατευθύνσεις” που μπορείς να ακολουθήσεις στη ζωή.

Το βασικό ερώτημα είναι ποια κατεύθυνση είναι η σωστή. Η απάντηση, είναι πως ΔΕΝ υπάρχει σωστός δρόμος που μπορείς να ακολουθήσεις. Προς όποια κατεύθυνση και να πας το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προδιαγραφεί.

Στην πορεία της ζωής μας, ερχόμαστε συχνά-πυκνά αντιμέτωποι με τον αν ακολουθούμε το σωστό μονοπάτι, για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε. Βασικό γνώρισμα του ανθρώπου είναι να επιλέγει τον φαινομενικά εύκολο δρόμο.

Η πραγματικότητα όμως έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά, πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Κανένας άνθρωπος δεν περπάτησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σε ροδοπέταλα. Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες και η μοναδική λύση είναι να τις αντιμετωπίσουμε με θάρρος και τόλμη.

Η αρχή του κόσμου

Για χιλιάδες χρονιά, οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη και κέντρο του Σύμπαντος. Από τον 7ο, όμως, π.Χ. αιώνα, σοφοί παρατηρητές ανατρέψανε την άποψη αυτή. Πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος κι έπειτα ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας και ο Παρμενίδης υποστήριξαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Περίπου δύο αιώνες αργότερα, ο Αριστοτέλης επιβεβαίωσε και πειραματικά τις φιλοσοφικές θέσεις των προγενέστερων, όπως άλλωστε και ο Αρχιμήδης.

Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο και υποστήριξαν ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Αντίθετα με τα όσα πίστευαν έως τότε, οι Πυθαγόρειοι απέδειξαν ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και γύρω από τον Ήλιο. Ο Ηρακλείδης ο Ποντικός και ο Αρίσταρχος ο Σάμιος είναι οι πρώτοι που συνέλαβαν τη μεγάλη αλήθεια. Όμως, ο Αριστοτέλης είχε αντίθετη άποψη κι αυτή επικράτησε.

Η Δύναμη του Σύμπαντος

*Η Δύναμη του συγκεντρωμένου μυαλού και καρδιάς είναι από τις ισχυρότερες δυνάμεις του Σύμπαντος, όπως και η Δύναμη της αυτοπειθαρχίας. Καλλιέργησε τις.

*Αυτό που νομίζουμε ότι είναι ο εαυτός, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια ιδέα και το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης Ενέργειάς, καταναλώνεται στην προάσπιση αυτής ακριβώς της ιδέας. Το να φτάσεις σε κάποιο επίπεδο αποσύνδεσης και να κατανοήσεις  ότι ο εαυτός σου είναι μια ιδέα, που μπορείς να την αλλάξεις, είναι μια ύψιστη μαγική πράξη και μάλιστα η πιο δύσκολη.

*Το σώμα όπως και ο Νους, δεν γνωρίζει όρια. Είναι το κανάλι της Ενέργειας, της Δημιουργικότητας και της Ευφυΐας ολόκληρου του Ενεργειακού Κοσμικού.

*Οτιδήποτε  μας κάνει ανθρώπους έχει εξαρτηθεί από μια εξέλιξη, η οποία είναι  πολύ περισσότερο άυλη παρά υλική. Ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι περισσότερο άυλος παρά υλικός.