Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αγαπώ εκείνους που αγαπούν τη ζωή

 Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές… Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου .

Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου,την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου. Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς…

Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Μα κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη Ζωή. Που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα,γιατί δεν μαθαίνονται όλα. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα.

Γιατί Το Ψέμα γίνεται Αλήθεια και η Αλήθεια Ψέμα;

Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποτε η Αλήθεια , ήταν μια πανέμορφη γυναίκα. Όλος ο κόσμος την αγαπούσε και την έβαζε στο σπίτι του. Από την άλλη μεριά, ένα κακάσχημο τέρας, που μόνο στην όψη του τρόμαζε τους ανθρώπους, αναγκαζόταν να ζει κρυμμένο στις σπηλιές, πάντα έβρισκε τις πόρτες του κόσμου κλειστές για αυτό.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο στην αλήθεια… Βρέθηκαν σε ένα ξέφωτο έτοιμοι για Μάχη.  Δέκα μέρες και δέκα νύχτες πάλευαν ασταμάτητα, τα σπαθιά τους έβγαζαν φλόγες, τίποτα δεν σταμάταγε το Ψέμα  μέχρι να υπάρξει κάποιος νικητής.

Η Αλήθεια πάλευε με όλη της την δύναμη. Η κούραση ήταν χαραγμένη στα πρόσωπα τους, αλλά κανείς νικητής κανείς νικημένος ακόμα.

Για μια στιγμή βρήκαν το κουράγιο να σηκώσουν και οι δυο τα σπαθιά τους, η ένταση ήταν στο ζενίθ της, ο στόχος ήταν το κεφάλι του αλλουνού. Τι τραγική σύμπτωση όμως η Αλήθεια κατάφερε να κόψει το κεφάλι του Ψέματος και το Ψέμα να κόψει το κεφάλι της Αλήθειας...

Οι Ενοχές της Ελίτ

Ο ελληνιστής Ρόμπερτ Νοξ έγραψε κάποτε πως μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι κλασικές σπουδές στην Αγγλία ήταν το διαβατήριο όσων ήθελαν να σταδιοδρομήσουν στη δημόσια διοίκηση. Στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η κατάσταση άλλαξε σταδιακά, με αποτέλεσμα σήμερα η μελέτη του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, όταν δεν αποτελεί... καταφύγιο κάποιων εκκεντρικών μυαλών, να χαράζει κάτι δύσβατα μονοπάτια.

Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ εντόπισε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με διαφορετικά λόγια. Είπε πως ώς το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα ο κλασικός πολιτισμός άγγιζε τη συλλογική ευαισθησία των Ευρωπαίων. Μετά, έγινε μια υπόθεση που αφορά μόνον ειδικούς μελετητές.

Άνδρας: Οι 10 εντολές

Οι κανόνες της ανδρικής φροντίδας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Τηρήστε τους και θα έχετε μια άψογη εμφάνιση για πάντα.

*Γνωρίστε τις ανάγκες του δέρματός σας. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν αρμόζουν στις απαιτήσεις της επιδερμίδας σας.

*Χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική κρέμα αν έχετε ευαισθησία, μια σμηγματορρυθμιστική αν το πρόβλημά σας είναι η λιπαρότητα ή μια αντιρυτιδική αν δείτε τις πρώτες σας ρυτίδες.

*Χρειάζεται συνέπεια! Εφαρμόστε σταθερά το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

*Μην είστε βιαστικοί στο ξύρισμα.Οι βιαστικές κινήσεις είναι η αιτία για ερεθισμούς, κοψίματα και τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα.

Τα τεχνητά γλυκαντικά στο μικροσκόπιο!

Μην κάνετε κατάχρηση στα τεχνητά γλυκαντικά και να μην επαφίεστε σε αυτά και μόνο για να χάσετε βάρος. Αυτά τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς πολλά προϊόντα «χωρίς ζάχαρη» έχουν πλημμυρίσει τελευταία την αγορά: από σοκολάτες, μπισκότα, τσίχλες, γιαούρτια και αναψυκτικά έως και έτοιμα παρασκευάσματα για γλυκά στο σπίτι. 

Τα τεχνητά γλυκαντικά είναι χημικές ή φυσικές ουσίες που προσφέρουν τη γλυκιά γεύση της ζάχαρης χωρίς να έχουν τόσες πολλές θερμίδες όσο αυτή. Επίσης, επειδή τα υποκατάστατα της ζάχαρης είναι πολύ πιο γλυκά από εκείνη, χρειάζονται πολύ μικρότερη ποσότητα για να δημιουργήσουν το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα. Εντούτοις, έχει συχνά τεθεί θέμα ασφάλειας για ορισμένες από αυτές.

"Σου έχω ένα καλό νέο και ένα κακό"

"Σου έχω ένα καλό νέο και ένα κακό" " Όταν κάποιος σας ρωτά αν θέλετε να ακούσετε πρώτα τα καλά ή τα κακά νέα τι απαντάτε;

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Personality and Social Psychology Bulletin» δείχνει ότι η σειρά με την οποία μεταφέρονται οι καλές και οι κακές ειδήσεις, σχετίζεται με το αν εμείς ή κάποιος άλλος μεταφέρει τα νέα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι είναι πιο πιθανό οι αποδέκτες ειδήσεων να θέλουν να ακούσουν πρώτα τα κακά νέα και μετά τα καλά, σε αντίθεση με αυτούς που τα μεταφέρουν, που προτιμούν να λένε πρώτα τα καλά και κατόπιν τα κακά νέα.

Η Γη αλλάζει και δεν μας λογαριάζει

«Ευτυχώς, ο άνθρωπος είναι πολύ μικρός για να παρέμβει σε όλη αυτή τη διαδικασία», δηλώνουν επιστήμονες που δεν θεωρούν ότι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες προκαλούν ή επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Η απώλεια εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων πάγων που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, μειώνει αισθητά τη μέση αντανακλαστικότητα του πλανήτη και επιταχύνει το ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας. Το νερό αντανακλά το 10%, ενώ ο θαλάσσιος πάγος το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας, δηλώνει ο καθηγητής Peter Wadhams, φυσικός-ωκεανογράφος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ο οποίος είναι υπέρμαχος της θεωρίας ότι οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Από τον Νέο Κόσμο της Αθήνας στο «νέο κόσμο» της Αρκτικής, όπως αυτός αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, σχεδόν απογυμνωμένος κατά 75% από τον όγκο των θαλάσσιων πάγων. Το ταξίδι μας στο απομονωμένο βασίλειο των Ινουίτ (Εσκιμώων) στο Βόρειο Πόλο έρχεται ...

5 συνήθειες που καλλιεργούν τη δύναμη της θέλησης

Όλοι παλεύουμε με τον εαυτό μας κατά καιρούς. Δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, καταλήγοντας να κάνουμε κύκλους. Στο νέο της βιβλίο, η συγγραφέας Κέιτι Μόρτον αναλύει τις συνήθειες που ενισχύουν τη δύναμη της θέλησης. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

1. Ξεκαθαρίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε. Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν «ενδίδουμε» ή «αντιστεκόμαστε» αν δε γνωρίζουμε πρώτα ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα από οτιδήποτε επιδιώκουμε; Οι σαφείς στόχοι δεν αφήνουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις.

2. Πιστεύουμε στις ικανότητές μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, όμως μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας. Η αλήθεια πηγάζει από μέσα μας, καθώς οι επιλογές μας αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω μας. Εάν πιστεύουμε ότι κάτι είναι υπερβολικά δύσκολο για να το πετύχουμε, τότε μάλλον θα πράξουμε αναλόγως και δεν πρόκειται να δούμε κανένα αποτέλεσμα.

Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι... το Εγώ μας

''Το Εγώ είναι η χειρότερη απάτη δημιουργίας αυτοπεποίθησης που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, να φανταστούμε γιατί δεν το βλέπουμε. Και η μοναδική μεγαλύτερη απάτη είναι το "Είμαι εσύ".Το θέμα είναι ότι το Εγώ κρύβεται στο τελευταίο μέρος που θα έψαχνες ...μέσα σου. Μασκαρεύει τις σκέψεις του ως δικές σου. Τα συναισθήματα του επίσης. Νομίζεις ότι είσαι εσύ!

Η ανάγκη προστασίας του Εγώ του ανθρώπου δεν γνωρίζει όρια. Λένε ψέματα, κλέβουν, σκοτώνουν. Κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μην πληγωθεί το Εγώ τους. Δεν ξέρουν ότι είναι φυλακισμένοι. Δεν ξέρουν ότι υπάρχει Εγώ.Ο νους δύσκολα αποδέχεται ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Κάτι πιο ικανό να διακρίνει την αλήθεια εντός της αλήθειας.

Στη θρησκεία, το Εγώ φανερώνεται ως ο διάβολος. Φυσικά, κανείς δεν συνειδητοποιεί πόσο έξυπνο είναι το Εγώ, καθώς δημιούργησε το διάβολο για να κατηγορείται κάποιος άλλος. Δημιουργώντας ένα φανταστικό εχθρό, δημιουργούμε έναν απτό εχθρό. Είναι κίνδυνος για το Εγώ, εκτός από παράγοντας γέννησής του.

Η Μελαγχολική Δημοκρατία

«Χάρη σε μια δραματική αντιστροφή του νοήματός της, κατέληξε να σημαίνει μια βολική παραδοχή του απαράδεκτου». Ο Πασκάλ Μπρικνέρ συνοψίζει για τη μοντέρνα Δημοκρατία

Τι πρέπει να κρατήσουμε από τους Αρχαίους Έλληνες; Την ιδέα μιας συλλογικής συμμετοχής στα κοινά. Και από το Διαφωτισμό; Το κριτικό πνεύμα συν τον ενθουσιασμό για το μέλλον. Πώς να βρούμε όμως το απαραίτητο κουράγιο να ξεθάψουμε πάλι αυτές τις «κρυμμένες παραδόσεις», όταν οι κοινωνίες μας δε ζητούν παρά να απολαύσουν τη μακαριότητά τους; Οι ευσεβείς προτροπές για θέληση, συμμετοχή και ανόρθωση είναι απολύτως αξιέπαινες. Αλλά το να ζητάς από τους πολίτες, σε περίοδο ειρήνης να προετοιμαστούν για τις περιόδους της κρίσης, είναι σαν να ζητάς το αδύνατο.

Η νωθρότητα μας θα ήταν τέλεια μέσα σε έναν κόσμο συμφιλιωμένο, χωρίς ανισότητες. Για να μείνουν όλα όπως είναι, θα χρειαζόταν η Ιστορία να σταματήσει, να μην είναι πλέον ούτε τραγική ούτε βίαιη.