Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Smoking Stop

Είναι γνωστό σε όλους ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία μας. Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος και ευθύνεται για το 87 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα είναι, επίσης, υπεύθυνο για πολλές  μορφές καρκίνου και πολλών  προβλημάτων υγείας.

Αυτά περιλαμβάνουν, ασθένειες των πνευμόνων, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, εγκεφαλικά επεισόδια και  τον  καταρράκτη. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των προβλημάτων. Όσο νωρίτερα το κόψετε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία σας.

Διακοπή καπνίσματος με Ομοιοπαθητική Μέθοδο: Από ένα τσιγάρο σας ή τον καπνό σας ή τον καπνό πίπας, δημιουργούμε το προσωπικό σας ομοιοπαθητικό  διάλυμα, με το οποίο διακόπτετε το κάπνισμα. 

Το πάχος ρυθμίζεται απ' τον εγκέφαλο

Το πάχος ξεκινά και ρυθμίζεται απ' τον εγκέφαλο: Ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν μια μέθοδο που μετατρέπει το «κακό» λευκό λίπος που κάνει υπέρβαρο τον άνθρωπο σε «καλό» καφέ λίπος που καίει θερμίδες και τον απαλλάσσει από το παραπανίσιο βάρος.

Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια, ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους, προσφέροντας ένα αποτελεσματικό όπλο καταπολέμησης της παχυσαρκίας και των προβλημάτων που συνδέονται με αυτήν.

Εγκράτεια απέναντι στο φαγητό και το γλυκό

Μια πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό NewScientist μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου της Φλόριντας ανέφερε ότι κάθε φορά που ένας άνθρωπος μπαίνει στη δοκιμασία να αντισταθεί σε ένα πειρασμό τότε εξαντλεί και ένα μέρος από την αποθηκευμένη του δύναμη για εγκράτεια.

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και μπαίνει συχνά στον δίλημμα αν θα ενδώσει στον πειρασμό να φάει ή να μη φάει ένα γλυκό και να σπάσει τη δίαιτά του τότε κάθε φορά εξαντλεί και λίγο από τα αποθέματα της εγκράτειάς του.

Όσο πιο συχνά μπαίνει σε ανάλογους πειρασμούς τόσο πιο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα απαλλαγεί από τις αναστολές του.

Μάθε να διαβάζεις τις συσκευασίες τροφίµων

Τα τελευταία χρόνια, η αναγραφή διατροφικών πληροφοριών στις συσκευασίες τροφίµων είναι υποχρεωτική. Οι ετικέτες σκοπό έχουν να ενηµερώσουν και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές και συγχρόνως πιο σωστές επιλογές.

Αυτή όµως είναι η µια όψη του νοµίσµατος.Η άλλη είναι ότι, για λόγους διαφήµισης και ανταγωνισµού, πολλές ετικέτες, ενώ παρουσιάζονται ελκυστικές, στην πραγµατικότητα είναι δυσνόητες, µε αποτέλεσµα τελικά να αγνοούνται.

Εάν τελικά ισχύει ότι η µισή αλήθεια είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέµα και ότι η άγνοια είναι κακός σύµβουλος, τότε θα πρέπει να είµαστε διπλά προσεκτικοί, όταν διαλέγουµε τρόφιµα στους διαδρόµους του σούπερ µάρκετ.

The biker Jacket

Η αλλιώς το γνωστό σε όλους μας, μπουφάν της μηχανής! Το μπουφάν με τον πιο ροκ αέρα μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και με τα πάντα.

Ναι, καλά ακούσατε, τα πάντα! Δείχνει τέλειο με το τζιν σας και ένα απλό λευκό πουλοβεράκι αλλά μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ένα βραδινό φόρεμα και να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση σας.

Είναι το ιδανικό πανωφόρι για τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς δεν είναι πολύ ζεστό αλλά ταυτόχρονα σας προφυλάσσει από το κρύο τις πρώτες δροσερές νύχτες του Σεπτεμβρίου!

Η δύναμη της φαντασίας

Συχνά, ξεχνάμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Ζούμε μέσα στην έντονη καθημερινότητα, αναλώνοντας την ενέργεία μας πολλές φορές χωρίς νόημα. Έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε και να φανταζόμαστε το μέλλον μας. Πώς θα θέλαμε να είναι η ζωή μας μετά από μερικά χρόνια;

Ο Ιούλιος Βερν είχε δηλώσει κάποτε «όλα όσα μπορεί ο άνθρωπος να φανταστεί οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

Και βέβαια η περίπτωσή του είναι το τέλειο παράδειγμα ως προς αυτό, αφού πολλές εφευρέσεις των βιβλίων του, το υποβρύχιο ή ο πύραυλος, για να μην πάμε πιο μακριά,κατέληξαν πραγματικότητες.