Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έχεις επιλέξει όλα όσα ζεις..

Έχεις επιλέξει όλα όσα ζεις... Γι' αυτό τα ζεις κι ας μη σ΄ αρέσουν. Δεν Συμφωνείς με Επίγνωση και δεν διαθέτεις την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να το κάνεις αυτό, Αν πάψεις να Συμφωνείς, τότε ο κόσμος σταματά να υπάρχει. Don Juan Matus

Τοις εγρηγορόσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστος εις ίδιον αποστρέφεσθαι
(Για τους ξύπνιους υπάρχει ένας και ο ίδιος κόσμος,ενώ οι κοιμισμένοι στρέφονται ο καθένας σε ένα δικό του, υποκειμενικό κόσμο). ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Αποδέχεσαι και συμφωνείς, για την εικόνα του κόσμου που σου παρουσιάζουν. Πως πρέπει να δουλεύεις για να ζήσεις και μάλιστα Συμφώνησες πως πρέπει να σου αρέσει που δουλεύεις για να ζήσεις. Συμφώνησες πως πρέπει να κάνεις οικογένεια και να φροντίζεις την οικογένεια σου, μα όχι απαραίτητα και την οικογένεια των άλλων ανθρώπων.

Συμφώνησες να κάνεις παιδιά, γιατί χρειάζεσαι τα παιδιά, (ποιοί άραγε τα χρειάζονται; το σκέφτηκες κάποια στιγμή; ) να κάνεις πολλούς φίλους, πιστούς πελάτες, φανατικούς εχθρούς κλπ κλπ και όλα αυτά Συμφώνησες πως είναι αληθινά και μάλιστα πως είναι δικές σου σκέψεις ή ανακαλύψεις …κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν.

Γράμματα από το Υπόγειο

«Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας» ύστερος 8ος - πρώιμος 7ος αι. π.κ.ε

Η αρχαία Μεθώνη είναι μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις της Μακεδονίας. Βρίσκεται στη βόρεια Πιερία, στη δυτική ακτή του Θερμαϊκού Κόλπου κοντά στις νότιες εκβολές του Αλιάκμονα.

Οι ανασκαφές που διενεργούνται από την ΚΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν φέρει στο φως σημαντικότατα ευρήματα, τα οποία «ξεδιπλώνουν» πτυχές της ιστορίας αυτής της ακμαίας πόλης. 

Ένα από τα ευρήματα με μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική σημασία προέρχεται από το «Υπόγειο», μια υπόσκαφη κατασκευή, όπου βρέθηκαν 191 ενεπίγραφα αγγεία, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται τον ύστερο 8ο και τον πρώιμο 7ο αι. π.κ.ε.

 Πρόκειται για μια δυσερμήνευτη κατασκευή, πιθανόν αποθηκευτικού χαρακτήρα, η οποία λόγω στατικών προβλημάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και επιχώθηκε βιαστικά λίγο μετά το 700 π.κ.ε. με κάθε είδους υλικά (δηλαδή όστρακα, ξύλα, τμήματα λίθινων μητρών από μεταλλουργικές δραστηριότητες, σκωρίες χαλκού και σιδήρου, πήλινες χοάνες κατεργασίας χαλκού και χρυσού κ.ά.).

Μη γίνεσαι υπνοβάτης της ζωής!

Υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν κάθε μέρα στους δρόμους μοιάζοντας με υπνοβάτες, γιατί ο νους τους ταξιδεύει αλλού. Είναι ξύπνιοι (από σωματικής άποψης) αλλά ταυτόχρονα βυθισμένοι σε συλλογισμούς. 

Οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι καθημερινά περνούν από το μυαλό μας περίπου 60.000 σκέψεις. Τι αφορούν και γιατί δεν ευδοκιμούν φέρνοντας καλά αποτελέσματα στη ζωή μας;

Αν κάποιοι μας θέλουν να κυκλοφορούμε σαν υπνωτισμένοι κάνοντας συνεχώς λογαριασμούς στο μυαλό μας, εμείς έχουμε τρόπο να ξυπνήσουμε, αρκεί να δούμε τα πράγματα καθαρά και διαφορετικά. Τι θα πρέπει να ξανασκεφτούμε:

* Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος μόνο για να διεκπεραιώνει διάφορες δραστηριότητες, όπως εργασία (ή σχολείο), φαγητό και ύπνο (ίσως και με λίγη διασκέδαση ενδιάμεσα). Έξω από τον στενό οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό μας κύκλο απλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος και ένα ατελείωτο σύμπαν. Καμία από τις καθημερινές δράσεις μας δεν έχει πραγματική σχέση με τη συνολική, μεγάλη εικόνα της ζωής. Η ανθρώπινη ιστορία έχει αποδείξει ότι είμαστε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βλέπουμε να… σέρνεται στους δρόμους κάθε μέρα.

Τρόποι να κάψετε θερμίδες

Εκτός από την κίνηση, η έρευνα υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγοι ακόμα τρόποι που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ας δούμε τους τρόπους. Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν προϊόντα που υπόσχονται ότι θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Υπάρχει στην πραγματικότητα όμως κάτι που μπορείτε να κάνετε ώστε να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε καθημερινά;  

Ναι και όχι, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η αλήθεια φαίνεται πως είναι ότι ο νούμερο ένα τρόπος να κάψετε θερμίδες είναι ο παραδοσιακός, να κινηθείτε περισσότερο. Βασικά δεν ξέρουμε άλλο τρόπο να καίει θερμίδες ή να αυξάνει τον μεταβολισμό μας από την κίνηση, σημειώνει ο Barry M. Popkin, Διευθυντής του προγράμματος παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.