Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αλήθεια είναι ΑΠΛΗ

Το κακό δεν είναι η επιθυμία και ο στόχος του ανθρώπου να ξεπεράσει τα μειονεκτικά του αισθήματα και να γίνει σημαντικός στον κόσμο. Το κακό είναι να σχηματίζει λάθος άποψη για τα πράγματα, για τη θέση του στον κόσμο, για τον προορισμό της ζωής και τελικά να έχει πλάνη για τον εαυτό του.

Με άμεση συνέπεια, ο άνθρωπος να προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι τόσο σημαντικό και τόσο απαραίτητο, όπως το φαντάζεται και το κακό να γίνεται πιο μεγάλο, αφού οι επιδιώξεις του απαιτούν να ζημιώσει τους άλλους, προκαλούν τη καταστροφή και τελικά το κακό επιστρέφει πίσω στον ίδιο και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η οικονομία δεν είναι επιστήμη. Είναι ένα δημιούργημα του ανθρώπου, μια τέχνη

we
Η οικονομία δεν είναι επιστήμη. Είναι ένα δημιούργημα του ανθρώπου, μια τέχνη… που όμως εξελίχτηκε σε δυνάστη του ίδιου του δημιουργού του και τώρα τον οδηγεί στην καταστροφή του, επιβεβαιώνοντας το ρητό των αρχαίων Ελλήνων ότι “η κτήση γίνεται κτήτορας”.

Παράλληλα, κάνει όλους εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν κάποια σχέση με τους αρχαίους Έλληνες…. να φαίνονται πιο ξεφτιλισμένοι, αφού είναι παντελώς ανάξιοι της προγονικής παρακαταθήκης! Όλα πια καθορίζονται από τους δείκτες της οικονομίας, και αυτό σημαίνει ότι:

Το IQ είναι μύθος

Μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αποδεικνύοντας ότι ο δείκτης IQ δεν μπορεί να «μετρήσει» μόνος του την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημο IQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.

Αντ’ αυτής προτείνει την εκτίμηση του «δυναμικού» του μυαλού μας μέσα από τρεις διαφορετικές συνιστώσες – τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη συλλογιστική και τη λεκτική ικανότητα. Και φέρνει τα πάνω κάτω στην αντίληψη που είχαμε ως τώρα για τη νοημοσύνη μας.

Η ευφυΐα δεν είναι μόνο μια: Τα τεστ IQ χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για τη μέτρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης – λαμβάνονται μάλιστα συχνά υπόψη στην αξιολόγηση υποψηφίων προς κάλυψη διαφόρων θέσεων ή μπορούν να χαρίσουν το λεγόμενο «πιστοποιητικό ευφυΐας» της Mensa.

Οι πιο παράξενες αιτίες διαζυγίου!

Συνήθως τα ζευγάρια χωρίζουν για ασυμφωνία χαρακτήρων, για απιστία, για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης και άλλα…

Όμως υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις ζευγαριών που χωρίζουν για λόγους που προκαλούν γέλια και σίγουρα σύγχυση σε δικαστές και δικηγόρους! Αν έχεις στερέψει από ιδέες για να χωρίσεις, διάβασε κάποιες ήδη δοκιμασμένες.

* Μια Γερμανίδα κατέφυγε στον δικηγόρο της επειδή δεν άντεχε άλλο την εμμονή του άνδρα της με την καθαριότητα. Ο υποχόνδριος σύζυγός της έφθασε το σημείο να… γκρεμίσει έναν τοίχο του σπιτιού, επειδή ήταν βρώμικος!

10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για τα χρώματα

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, ο κόσμος μας είναι πολύχρωμος! Είναι σε ό,τι βλέπουμε, αγγίζουμε, γευόμαστε και μυρίζουμε.

Μπορεί να γίνει το βασικό συστατικό σε καριέρες, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας, τις επιλογές που κάνουμε, ακόμα και τη διασκέδαση που επιλέγουμε. Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα που παίζει το χρώμα στις ζωές μας.

Ξέρατε ωστόσο ότι:

Οι άντρες βλέπουν το κόκκινο χρώμα τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες: Την ώρα που οι γυναίκες διακρίνουν με ευκολία αποχρώσεις όπως βυσσινί, μπορντό, πορφυρό και καστανόχρωμους τόνους, οι άντρες βλέπουν απλώς κόκκινο. Όχι διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις, μόνο κόκκινο της φωτιάς. Η εξήγηση γι' αυτό είναι ιδιαίτερα απλή και βασίζεται στη σύσταση του DNA. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα απομόνωσαν πρόσφατα το γονίδιο που μας επιτρέπει να βλέπουμε και να «μεταφράζουμε» το κόκκινο χρώμα.

Η κοινωνία του μέλλοντος

Συγγραφείς και επιστήμονες φαντάζονται πώς θα είναι η κοινωνία και η κουλτούρα σε 100 χρόνια από σήμερα.

Η ιδέα μας για το πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα έχει πολύ συχνά να κάνει με ακραίες φανταστικές εκδοχές που πηγάζουν από επιδραστικές ταινίες ή βιβλία: Ιπτάμενα αυτοκίνητα, απολυταρχικά καθεστώτα που επικοινωνούν μαζί μας μέσα από τεράστιες οθόνες, μετα-αποκαλυπτικά σκηνικά με ενδύματα που θυμίζουν τον Αμερικάνικο Εμφύλιο, κι άλλα τέτοια. Μπορούμε να φανταστούμε ένα νέο μέλλον για την ανθρωπότητα μέσα από τρεις πολύ βασικές ιδέες.

Όλες οι Φυλές των Social Media: Όταν γραφόμαστε και ενεργοποιούμαστε σε ένα νέο social medium η δήλωση που υπονοείται είναι αυτή: Θέλουμε να μοιραστούμε ένα κομμάτι της κοινωνικότητάς μας με ανθρώπους που μας ενώνει κάτι κοινό.

Όσο πιο μαζικό το μέσο βέβαια τόσο λιγότερο αυστηρές οι παράμετροι, αλλά μπορείς να το κάνει όσο συγκεκριμένο θες. Στο Facebook ας πούμε είναι πια όλοι (αν και μπορείς να διώξεις κόσμο που βαριέσαι κρύβοντάς τον) αλλά στο last.fm επικοινωνείς με αυτούς που αγαπάνε εξίσου τη μουσική ή στο goodreads έχει ένα μέσο δικτύωσης βασισμένο στην αγάπη για τα βιβλία.

Μηχανές που μαθαίνουν

Η δυνατότητα των ηλεκτρονικών υπολογιστών να «μαθαίνουν», να αυτοδιδάσκονται και να εξάγουν συμπεράσματα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλές από τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, όπως η εξέλιξη των «φίλτρων» spam, των antivirus και των personal assistants, αλλά και πιο «εξωτικών» περιπτώσεων, όπως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Ωστόσο, η ζήτηση για δυνατότητες τέτοιου είδους αυξάνεται, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη μίας νέας εφαρμογής τέτοιου τύπου να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμα PPAML (Probabilistic Programming for Advanced Machine Learning) της DARPA.

Όπως αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία, ο πιθανοτικός προγραμματισμός είναι μία νέα μέθοδος διαχείρισης «αναξιόπιστων» πληροφοριών. Μέσω της ενσωμάτωσής του στην «εκμάθηση» των μηχανών, το πρόγραμμα PRAML φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές machine learning, αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες των ειδικών του χώρου.