Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο φόρος και ο φόρος

Η κυβέρνηση επέβαλε, τον Σεπτέμβριο του 2011, έναν φόρο στην παραγωγή, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο 5,4% ευρώ την κιλοβατώρα ή κάπου 11% στην τιμή του αερίου. 

Όταν μπήκε ο φόρος, το ΙΟΒΕ -που είχε πρόεδρο τον σημερινό υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Γιάννη Στουρνάρα-υπολόγισε ότι θα χαθούν 46.000 θέσεις εργασίας.

Το υπουργείο υπολόγισε ότι θα εισέπραττε 200 εκ. ευρώ τον χρόνο, αλλά φαίνεται ότι εισπράττει κοντά στα 25. Και, φυσικά, κανείς δεν σκέφτεται να καταργήσει αυτόν τον φόρο, έναν φόρο στην παραγωγή.

Το προφίλ του παιδοκτόνου

Λονδίνο: Βρετανοί εγκληματολόγοι χωρίζουν τους άνδρες που φθάνουν να δολοφονήσουν την οικογένειά τους σε τέσσερις τύπους.  Τα εγκλήματα του είδους δεν είναι – ευτυχώς – πολύ συνηθισμένα, ωστόσο κάποιοι άνδρες φθάνουν μερικές φορές στο σημείο να «εξολοθρεύσουν» ολόκληρη την οικογένειά τους σκοτώνοντας τα παιδιά και τις συζύγους τους. 

Βρετανοί εγκληματολόγοι εντόπισαν τα αίτια που φαίνονται να πυροδοτούν τέτοιου είδους πράξεις και σκιαγράφησαν το προφίλ αυτών που τις διαπράττουν χωρίζοντάς τους σε τέσσερις κατηγορίες. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι ο μήνας κατά τον οποίο εμφανίζονται πιο συχνά είναι ο… Αύγουστος.

Αίτια και χαρακτήρες: Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Γουίλσον του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ ανέλυσαν από αρχεία εφημερίδων περιπτώσεις «εξολόθρευσης οικογενειών» που σημειώθηκαν από το 1980 ως το 2012. Διαπίστωσαν ότι η πιο συνηθισμένη αιτία πυροδότησης των εγκλημάτων του είδους ήταν το διαζύγιο ή η διάλυση της οικογένειας, ακολουθούμενη από τις οικονομικές δυσκολίες και τους λόγους τιμής.

Η πανάκριβη ιστορία μιας πεταμένης τσίχλας!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί μια τσίχλα που πετάτε στο δρόμο πόσο κοστίζει για να την καθαρίσουν τα συνεργεία καθαριότητας; Διαβάστε και ίσως την επόμενη φορά να το σκεφτούμε όλοι μας πριν κάνουμε την απλή αυτή κίνηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν για τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις πραγματικά αφήνουν άφωνους όσους τα αντικρίζουν που δεν περνούσε καν από το μυαλό τους ποια είναι η επίπτωση από το φτύσιμο μιας τσίχλας.

Μόνο στη Ρώμη καθημερινά στους δρόμους καταλήγουν 15.000 μαστίχες με την ετήσια βάση να ξεπερνά τα 5.5 εκατομμύρια. Πριν από λίγες μέρες εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου της αιώνιας Πόλης διαπίστωσαν πόσο δύσκολη και δαπανηρή είναι η διαδικασία απομάκρυνσης της τσίχλας. Το κόστος απομάκρυνσης κάθε τσίχλας υπολογίστηκε από το δήμο στο ένα ευρώ!

Στη Γερμανία το αντίστοιχο κόστος για τις πόλεις φτάνει ετησίως- κρατηθείτε-το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η έρευνα απέδειξε πως για παράδειγμα σε στάσεις λεωφορείων η μπροστά από κινηματογράφους οι ειδικοί μέτρησαν ως και 90 τσίχλες σε ένα μόλις τετραγωνικό μέτρο.

Ινδιάνοι

Η ακινησία και η παθητικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του πλανήτη απέναντι σε ένα σύστημα που αποκλείει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού -και δεν είναι καθόλου μυστικό πως στο μέλλον θα αποκλείει ακόμα περισσότερους- δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση.

Η ανθρωπότητα κοιτούσε συχνά από την άλλη μεριά, όταν διαπράττονταν εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Και τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας τα έκαναν άνθρωποι. Δεν τα έκαναν εξωγήινοι.

Η άρνησή μας να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι -και να παραδεχτούμε πως είναι απελπιστική- δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Αντιθέτως, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει να δούμε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Όσο δυσάρεστο και επώδυνο κι αν είναι αυτό. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το παρόν και τα σχέδια για το τρομακτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Τον περασμένο αιώνα, οι Εβραίοι -και όχι μόνο- θεωρήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία «άχρηστοι άνθρωποι». Σας θυμίζει κάτι; Θα έπρεπε.

Ετσι θα έρθει το τέλος του κόσμου! λέμε τώρα!

To τέλος του κόσμου προβλέπουν ως σύγχρονες Πυθίες τα «μεγάλα μυαλά του πλανήτη» και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ρομπότ - δολοφόνοι και κυβερνοεπιθέσεις που θα προκαλέσουν χάος στην επικοινωνίες, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του ανθρώπινου είδους.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ανάμεσά τους και ο Στίβεν Χόκινγκ, έχουν ξεκινήσει μία μελέτη προκειμένου να εντοπίσουν ό,τι απειλεί τον σύγχρονο άνθρωπο.

«Οταν ξέρεις τους εχθρούς σου, μπορείς να τους αντιμετωπίσεις», υποστηρίζει ο καθηγητής Ρόμπερτ Μέι από το Κέντρο για την Μελέτη Κινδύνου Υπαρξης του Κέιμπριτζ. Επικεφαλής του κέντρου είναι ο Μάρτιν Ρις ο οποίος επισημαίνει ότι ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός του ανθρώπινου είδους είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και όχι τα φυσικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Ρις θεωρεί πως τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν το Ίντερνετ ως μέσο για να προκαλέσουν χάος στις επικοινωνίες, απελευθερώνοντας ηλεκτρονικούς ιούς.