Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΔΥΝΑΤΟΣ Άνθρωπος

Οι άνθρωποι φοβούνται, φοβούνται πάρα πολύ εκείνους που γνωρίζουν τον εαυτό τους, εκείνους που δεν είναι ψεύτικοι, εκείνους που είναι αληθινοί κι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Έχουν μια ορισμένη δύναμη, μια αύρα κι ένα μαγνητισμό, μια χαρισματικότητα που μπορεί να βγάλει από τη φυλακή της παράδοσης τους ζωντανούς, νέους ανθρώπους.

Ο ΔΥΝΑΤΌΣ Άνθρωπος δεν μπορεί να υποδουλωθεί, αυτή είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορεί να φυλακιστεί.  Κάθε άνθρωπος που έχει γνωρίσει κάτι από τον εσωτερικό του κόσμο είναι επόμενο να είναι κάπως δύσκολο να αφομειωθεί.  Θα μετατραπεί σε δύναμη που αναστατώνει.

Οι μάζες δεν θέλουν να αναστατώνονται, ακόμη κι αν ζουν στη ευτυχία είναι δυστυχισμένοι, γιατί έχουν συνηθίσει στη δυστυχία. Και όποιος δεν είναι δυστυχισμένος τους μοιάζει σαν ξένος.

Ο ΔΥΝΑΤΟΣ Άνθρωπος είναι ο πιο μεγάλος ξένος μέσα στον κόσμο, δεν φαίνεται να ανήκει σε κανέναν. Καμιά οργάνωση δεν τον περιορίζει, καμία κοινότητα, καμία κοινωνία, κανένα έθνος.

Υπάρχουν μόνο ανοιχτά μάτια

«Από μικρό παιδί γοητευόμουν από τους ανοιχτούς ορίζοντες.

 Ώσπου όταν μεγάλωσα, κατάλαβα, ότι δεν υπάρχουν ανοιχτοί ορίζοντες.

Υπάρχουν μόνο ανοιχτά μάτια...»

Jack London

Fisherman catches fish with knife in it

Here's one for Ripley's. Fishing guide Gil DiCesare wasn't expecting to get into a knife fight when he began gutting a 16-pound Chinook in July, but amazingly that's what he got.

After a guest reeled the fish in off Meares Bluffs in Barkley Sound, DiCesare took the it to the fish cleaning station on the back of his boat and began cutting it open.
He said everyone on the boat was "totally flabbergasted" when the fish cut back.

"I put my knife back in there to cut and it was like metal on metal. I go 'What the hell is this?
"I went to gut it, opened it up and put my hand in to take the entrails out and I got cut right through my gloves on my forefinger," he said.

"I opened up the stomach and sure enough there was a full size fillet knife in it, razor sharp, as sharp as any knife I've got on my boat."

DiCesare has spent his entire life fishing. He's been guiding for over 25 years, he worked for the Pacific Salmon Foundation. He sat on the Sport Fishing Advisory Board; this was the first knife wielding fish he had ever encountered.

Πρωτάκια και στο διάβασμα

Βοηθώντας να οργανώσουν τα μικρά σας το διάβασμα.

Είναι λίγο δύσκολο να τα μικρά σας να προσαρμοστούν και να μπουν σ’ ένα πρόγραμμα μελέτης. Θα πρέπει λοιπόν να τα βοηθήσετε να οργανώσουν το διάβασμά τους. Πώς θα τα καταφέρετε;

*Βοηθήστε το παιδί να κατανοήσει ότι το διάβασμα είναι προσωπική του ευθύνη. Για να το πετύχετε αυτό αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πρώτο πληθυντικό. Για παράδειγμα, «τι έχουµε να διαβάσουµε σήµερα;» Ρωτήστε το «Τι έχεις για μελέτη;» ή «Τι σου είπε η δασκάλα σου να ετοιμάσεις για αύριο.»

Για ένα καπρίτσιο ζούμε

Ποια η διαφορά του καπρίτσιου απ΄το πάθος; 

Το πάθος μπορεί να μην κρατήσει για πάντα, το καπρίτσιο όμως μπορεί. Γιατί; Σκεφτείτε για λίγο εσείς τι ορισμό θα τους δίνατε; Το πάθος κρύβει μέσα αγάπη για κάτι, ένταση, πόθο.

Το καπρίτσιο κρύβει εγωισμό, θέληση, μια διάθεση να «κακομάθουμε» τον εαυτό μας, θα λέγαμε πως είναι μια εναλλακτική λύση στη ρουτίνα. Η απόλαυση υπέροχων στιγμών εξαρτάται απλώς και μόνο από το αν έχουμε καλό γούστο και το αν ξέρουμε ποια είναι η καλύτερη στιγμή για κάθε απόλαυση. Για παράδειγμα:

*Να δούμε μια ταινία στην πρώτη προβολή με την αίθουσα του κινηματογράφου ουσιαστικά άδεια.
*Να μαγειρέψουμε μερικά εξωτικά πιάτα, για φίλους που έχουμε πεθυμήσει κι έχουμε πολύ καιρό να δούμε.
*Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας το καπρίτσιο να διαβάσει ένα μυθιστόρημα που δεν μπήκε και ούτε θα μπει ποτέ στον κατάλογο των ευπώλητων.