Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Λαλεί ο κόκορας και βγαίνει ο ήλιος .. άρα


Εχει κι άλλα από γυμνασιόπαιδα και μάλιστα κι από υποψήφιους αστυνομικών σχολών !!!!!

*Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα. (Γυμνάσιο Αθήνας)

*Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά. (Γυμνάσιο Πάτρας)

Όταν η εκδίκηση γίνεται παθολογική κατάσταση

Εκδίκηση: Αυτός που υπέστη την προσβολή ανταποδίδει την αντίστοιχη ενέργεια. Η άμεση διεκδίκηση του δίκιου απαιτεί την αποκατάσταση. Μια αποκατάσταση πλασματική, ψευδή, αδύναμη. Αυτός που παίρνει τον νόμο στα χέρια του και αυτοδικεί νιώθει μια άγρια ικανοποίηση καθώς αισθάνεται δυνατός. Όλα τα άλλα προβλήματα της ζωής του εξαφανίζονται.

Η ευτυχία ταυτίζεται με την αποκατάσταση της βλάβης που δέχτηκε με την πρόκληση ισοδύναμης ή και μεγαλύτερης βλάβης σε εκείνος που τον έβλαψε. Η ζωή παίρνει νόημα από την φλόγα της εκδίκησης.

Ανεπαρκείς αρχαϊκοί άνθρωποι που νιώθουν το κενό στην ύπαρξή τους καθώς βρίσκουν αντικείμενο που να τους καταξιώνει στους άλλους και στους εαυτούς τους.

Ανασφαλείς άνδρες που νιώθουν να αμφισβητούνται οι ικανότητές τους προσπαθούν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους. Θέτουν στον εαυτό τους το ψευδοδίλλημα: Αδύναμος ή κακός; Και σαφώς προτιμούν το δεύτερο αφού έτσι νιώθουν να καλύπτεται η ανεπάρκειά τους.

Η βεντέτα είναι η άγρια αρχαϊκή αντίδραση που ο αδικημένος θεωρεί ότι δικαιούται να αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη και να επιβάλει την τιμωρία. Πρόκειται για υπόλειμμα άλλως εποχών, τότε που το ζητούμενο ήταν η επιβίωση και κυβερνούσε το δίκιο του ισχυρότερου.

Για την απόλαυση του φαγητού

*Το φαγητό για πολλούς είναι μια φυσική ανάγκη, ένα μέσο επιβίωσης. Για άλλους είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και διασκέδασης.

*Το φαγητό είναι κομμάτι του lifestyle: Είναι σημαντικό να αγαπάς την κουζίνα και το καλό φαγητό. Να γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις απολαμβάνοντας το γεύμα σου.

*Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις το φαγητό σου σύμφωνα με την εποχή του. Να ανυπομονείς για τις αγαπημένες σου γεύσεις και τις απολαμβάνεις όταν έρθει η σωστή στιγμή τους. Κάπως έτσι πρέπει να γίνεται και με τη ζωή. Μην πιέζετε τις καταστάσεις, αφήστε τα πράγματα να πάρουν το χρόνο τους και να ωριμάσουν.

*Αν μαγειρεύεις, κάν’ το όσο πιο εύκολα μπορείς. Δεν χρειάζεται να είσαι γνώστης ή σεφ. Αυτό που χρειάζεται είναι να αγαπάς την μαγειρική. Δημιουργείς τόσο για εσένα όσο και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν λέμε ψέματα;

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν λέμε ψέματα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πέρα από το ηθικό μέρος της υπόθεσης, ο ίδιος εγκέφαλος, αντιδρά με το δικό του τρόπο στην τέχνη της εξαπάτησης.

Τι συμβαίνει λοιπόν στον εγκέφαλό μας όταν προσπαθούμε εσκεμμένα να εξαπατήσουμε κάποιον και τι θα συμβεί αργότερα, όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε τα ψέματα μας; Τις απαντήσεις δίνει μία νέα μελέτη από τον Αναπληρωτής Καθηγητή Ψυχολογίας Σιν Λέιν.

Η μελέτη, εξετάζει δύο ειδών ψέματα: τις ψευδείς περιγραφές και τους ψευδείς ισχυρισμούς, καθώς και τρόπους που χρησιμοποιούμε για να τους θυμόμαστε.

ΟΙ ψευδείς περιγραφές είναι σκόπιμες αλλαγές της φαντασίας μας, λεπτομέρειες και περιγραφές που έχουμε εφεύρει για κάτι που δεν συνέβη. Όπως αποδείχθηκε, αυτά τα ψέματα είναι πολύ πιο εύκολο να τα θυμόμαστε, επειδή βασίζονται καθαρά στη γνωστική μας δύναμη.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους γονείς σας

Επιτέλους σταματήστε να κατηγορείτε τους γονείς σας. Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβετε και τις δικές σας ευθύνες!

Οι ψυχαναλυτές, κάποιοι ειδικοί, ακόμη και εμείς πιστεύουμε πώς φταίνε οι γονείς μας. Οι απαντήσεις βρίσκονται στην παιδική ηλικία. Τότε, που οι γονείς μας δεν έκαναν κάτι καλά και σήμερα δεν έχουμε γίνει λαμπροί επιστήμονες, ενήλικες με δυναμικότητα και αυτοπεποίθηση.

Κάποιοι μάλιστα παθαίνουν εμμονή με τα λάθη των γονιών, γεγονός που τους εμποδίζει να συνεχίσουν τη ζωή τους.Όμως, από τη στιγμή που το συνειδητοποιεί κανείς, τι κάνει για να το αλλάξει; Αν όντος οι γονείς φταίνε που δεν σπούδασε, τι κάνει τώρα που μεγάλωσε;

Προσπαθήστε να ξεχάσετε όμως το παρελθόν και να δείτε τι θα κάνετε με το εδώ και τώρα. Αν συνεχίσετε να σκέφτεστε αρνητικά για τους γονείς σας, θυμίστε στον εαυτό σας ότι τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που θα γίνετε.

Πώς μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας;

"Εποικισμός στον Άρη"


Σε εξέλιξη το project "Εποικισμός στον Άρη" Έρχονται οι εξωπλανητικές κατοικίες. Ρομπότ θα σταλούν στον πλανήτη Άρη προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την κατασκευή κατοικιών, σύμφωνα με πρόταση του γερμανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Za.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ ονομάζεται «εποικισμός στον Άρη» και σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν σε υπόγειες κατοικίες με τη βοήθεια ηλιακής μηχανής.

Το φυσικό φως ρυθμίζει τον οργανισμό

Οι επιστήμονες λένε ότι μια ηλιόλουστη ημέρα έχει φωτεινότητα ίση με εκατό χιλιάδες λουξ (lux=μονάδα φωτεινότητας), την ίδια ώρα που ο φωτισμός εσωτερικού χώρου συνήθως δίνει μόνο τριακόσια λουξ. Δεν ξέρουμε βέβαια σε ποια χώρα αναφέρονται.

Στην Ελλάδα – το πιθανότερο – υπερβαίνουμε τις εκατό χιλιάδες μονάδες, εκτυφλωτικού φωτός, άρα θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε δεόντως. Το γιατί μας το εξηγούν οι ειδικοί.

Νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης συστήνουν, όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο, να προτιμούμε να καθόμαστε δίπλα σε μεγάλα φωτεινά παράθυρα και όχι στο κέντρο ενός δωματίου, ώστε να εισπράττουμε τα οφέλη του φυσικού ηλιακού φωτός.

Το φυσικό φως ωθεί τον οργανισμό στην έκκριση σεροτονίνης, της ορμόνης της ευφορίας, και μας βοηθά να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το φυσικό φως ρυθμίζει επίσης το βιολογικό μας ρολόι εξασφαλίζοντας καλό βραδινό ύπνο, ενώ ωφελεί και τα μάτια. Τριάντα λεπτά πρωινού περίπατου είναι αρκετά γι’ αυτό. Επιπλέον ο πρωινός περίπατος προστατεύει από την κατάθλιψη, την έλλειψη συγκέντρωσης και την άνοια (στους ηλικιωμένους).

Μώμος: Ο Θεός της χλεύης και του σαρκασμού

Μώμος είναι το όνομα αρχαίου θεού της Ελληνικής μυθολογίας, που εκδιώχθηκε από τον Όλυμπο, επειδή αμφισβήτησε τον Δία.

Είναι ο θεός της χλεύης και του σκώμματος, της ειρωνείας και του σαρκασμού,προσωποποίηση της κοροϊδίας και της αποδοκιμασίας.

Τον παρίσταναν να κρατά ένα ραβδί που η πάνω άκρη του κατέληγε σε κεφάλι γυναίκας.

Η ελληνική μυθολογία λέει ότι καθώς οι άνθρωποι έγιναν πολλοί και βάραιναν τη Γη εκείνη παραπονέθηκε στο Δία να την ελαφρύνει λίγο. Ο Δίας προκάλεσε έναν πόλεμο, τον Θηβαϊκό, στον οποίο σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι και έτσι η θεά Γαία ελάφρυνε.