Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα

Περιμένατε ποτέ να ακούσετε ότι ένα χταπόδι έχει τρεις καρδιές; Υπάρχουν ένα σωρό απίστευτα πράγματα που δεν ξέρoυμε για τα ζώα στη θάλασσα. Αυτά είναι μερικά.

Χταπόδι: Το χταπόδι έχει τρεις καρδιές και το αίμα του είναι ανοιχτό μπλε.

-Το ενήλικο χταπόδι μπορεί να στριμωχτεί σε μια τρύπα παίρνοντας το σχήμα ενός νομίσματος των δέκα λεπτών!

-Τα χταπόδια είναι τυφλά.

-Τα χταπόδια μπορούν να αποσπαστούν από το βραχίονα τους και να ξεφύγουν από τα ζώα που τα απειλούν, ενώ μετά ξαναβγαίνει το άκρο τους.

Φαραώ, οι πρώτοι ηγεμόνες

Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την χρονολόγηση της δημιουργίας του αιγυπτιακού πολιτισμού και της βασιλείας των πρώτων Φαραώ.

Η βασική διαπίστωση υποστηρίζει ότι χρειάστηκαν πολύ λιγότερα χρόνια από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί, για να μεταμορφωθεί η αρχαία Αίγυπτος από μια έκταση ανόμοιων αγροτών σε ένα οργανωμένο κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και θεσμούς.

Παράξενες ιδιότητες για τις τροφές μας

Λένε ότι δεν πρέπει να παίζουμε με το φαγητό μας. Όχι όμως και ότι δεν πρέπει να μαθαίνουμε γι’ αυτό. Αντί να περνάτε την ώρα σας κοιτάζοντας μέσα από τις μυστηριώδεις τρύπες του ελβετικού τυριού, ανακαλύψτε πώς αυτό και άλλα έντεκα φαγητά απέκτησαν τις… νόστιμες ιδιορρυθμίες τους.

Αν έχετε απορίες του τύπου γιατί το γάλα είναι άσπρο ή γιατί το κρεμμύδι μας κάνει να δακρύζουμε, όλες οι απαντήσεις που περιμένατε ακολουθούν αναλυτικά παρακάτω.

Γιατί τα κράκερς έχουν τρύπες: Οι τρύπες στα κράκερς, υπάρχουν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και όχι απλά για… διακόσμηση ή για τη διευκόλυνση κάποιας μεθόδου παραγωγής. Χωρίς αυτές τις τρύπες, τα κράκερς δε θα ψηνόντουσαν σωστά. Έτσι, επιτρέπεται στον ατμό να αποδράσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και τα κράκερς μένουν επίπεδα αντί να φουσκώνουν όπως τα μπισκότα που αιχμαλωτίζουν τον ατμό που προσπαθεί να ξεφύγει.

Οι φίλοι μας κρατούν υγιείς

Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά για να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή είναι να έχετε έναν αγαπητό κοινωνικό περίγυρο με οικογένεια και φίλους, αλλά και γενικότερα ανθρώπους που εκτιμάτε και σας εκτιμούν.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα σε αυτές τις σχέσεις της ζωή σας από τις οποίες έχετε να αποκομίσετε πολλά οφέλη, όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο υγείας.

Γιατί, λοιπόν, έχουν μεγάλη σημασία οι φίλοι μας; Διότι αν έχετε καλούς φίλους:

Ο γαλαξίας μας και η ασημαντότητα μας


Αφίσα του National Geographic που αποτυπώνει τον γαλαξία μας. Η γη δεν διακρίνεται... Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι αν αναλογιστούμε ότι ο ηλιακός γαλαξίας, στον οποίο ανήκει η γη, είναι ένας από τους πολλούς γαλαξίες που υπάρχουν στο σύμπαν.

Ο γαλαξίας μας είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας με διάμετρο 100,000-120,000 έτη φωτός, και  200 έως 600 δισεκατομμύρια  αστέρια.