Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μερικοί το προτιμούν καυτό ... το μπάνιο

Μερικοί το προτιμούν καυτό ... το μπάνιο, κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν ένα παγωμένο μπάνιο, και κάποιοι, πιο ψαγμένοι, προτιμούν ένα μπάνιο στην βροχή. Το μπάνιο είναι μέρος μιας υγιεινής ρουτίνας, αλλά ανάλογα με τη θερμοκρασία, το χρόνο που περνάτε κάτω από το νερό μπορεί να προσφέρει διαφορετικά οφέλη.

Είτε σας αρέσει το ζεστό ή  κρύο,  πρέπει να μάθετε πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Μετά την ανάγνωση, μπορείτε να επανεξετάσετε τον τρόπο που επιλέγετε να κάνετε μπάνιο.

Καυτό νερό: Το ζεστό ντους μπορεί να ανακουφίσει την ένταση και να καταπραΰνει δυσκαμψία των μυών. Εάν το νερό τρέχει με πίεση, ακόμα καλύτερα!

Αφήστε το ζεστό νερό να σας κάνει μασάζ στους ώμους, στο λαιμό σας, και στην πλάτη.  Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ζεστό ντους μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης σας και να καταπραΰνει το άγχος. Όποιος εργάζεται με έντονο στρες χρειάζεται ένα καυτό μπάνιο καθημερινά.

Η δίαιτα των αισθήσεων

Πότε ήταν η τελευταία φορά που γευτήκατε ένα σοκολατένιο γλυκό με επικάλυψη ακόμη περισσότερης λαχταριστής σοκολάτας και σαγηνευτικά κομματάκια φουντουκιού να το χαϊδεύουν προκλητικά και όλο αυτό χωρίς καμία απολύτως ενοχή;

Η απάντησή προφανώς είναι «ούτε που θυμάμαι», ειδικά μάλιστα αν ανήκετε και εσείς σε εκείνη τη μερίδα (πλειοψηφία μάλιστα) των ανθρώπων, που προσπαθούν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά, που πεισματικά νομίζουν ότι τους βασανίζουν. Επειδή οι λιγούρες υποτάσσουν πρώτα το μυαλό και μετά το σώμα, το μυστικό είναι ένα: Να κυριεύσετε τις αισθήσεις σας.

Μην κουράζεις άσκοπα το μυαλό σου

Τα προβλήματα της καθημερινότητας κουράζουν το μυαλό. Η πνευματική προσπάθεια που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα βασικά θέματα διαβίωσης, εξαντλούν τις διανοητικές ικανότητες των φτωχότερων ανθρώπων και δεν τους αφήνουν αρκετή ενέργεια ώστε να αφοσιωθούν στην εκπαίδευσή τους ή στην επαγγελματική τους κατάρτιση, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Η διανοητική πίεση που δέχεται κάποιος όταν επιχειρεί να βρει λύσεις σε αγχωτικές καταστάσεις -όπως το να θρέψει την οικογένειά του ή να εξασφαλίσει χρήματα για να πληρώσει το νοίκι του- μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη ευφυίας (IQ) ακόμη και κατά 13 μονάδες, υποστηρίζουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με εκείνην που υφίσταται κάποιος εάν δεν κοιμηθεί μια ολόκληρη νύχτα.

"Η φτώχεια εξαντλεί μεγάλο μέρος της διανοητικής προσπάθειας. Μπορούμε να το συγκρίνουμε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που λειτουργεί με αργούς ρυθμούς επειδή προσπαθεί να κατεβάσει ένα πολύ μεγάλο βίντεο"