Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η Κιτρινοσκουφίτσα κι ο Καλός Λύκος

Λοιπόν τα πράγματα και οι ιστορίες που κάνουν τα πράγματα να έχουν αυτή η την άλλη μορφή, δεν έχουν ποτέ μια πλοκή, στην πραγματικότητα μπορούν να έχουν τόσες μορφές, που είναι αδύνατον να περιγραφούν όλες. Εμείς έχουμε μόνον μια εκδοχή μιας ιστορίας και μεγαλώνουμε με αυτήν χωρίς ποτε να σκεφτούμε τουλάχιστον κάποια άλλη. Εστω μια άλλη.

Επεσε στα χέρια μου χτες το γνωστό παραμύθι με λύκο και γιαγιά και παιδί με σκουφάκι μα με εντελώς άλλους ρόλους και διαφορετική οπτική των μορφοδιατάξεων.

Η Ψυχή του Κόσμου

-Είμαι ο βασιλιάς της Σαλίμ, είχε πει ο γέρος.

-Για ποιό λόγο ένας βασιλιάς πιάνει κουβέντα μ' ένα βοσκό; ρώτησε το αγόρι έκπληκτο.

Για πολλούς λόγους. Ας πούμε ότι ο πιο σημαντικός είναι ότι εσύ κατάφερες να πραγματοποιήσεις τον Προσωπικό Μύθο σου. Το αγόρι δεν είχε ιδέα τι θα πει Προσωπικός Μύθος.

-Είναι αυτό που πάντα επιθυμούσες να κάνεις. Όλοι οι άνθρωποι, στα πρώτα νεανικά τους χρόνια, ξέρουν ποιος είναι ο Προσωπικός Μύθος τους.

"Την εποχή αυτή της ζωής όλα είναι ξεκάθαρα, όλα γίνονται και οι άνθρωποι δε φοβούνται να ονειρεύονται και να επιθυμούν όσα θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν στη ζωή τους. Όσο όμως περνά ο χρόνος, μια μυστική δύναμη αρχίζει να προσπαθεί ν' αποδείξει ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει κανείς τον Προσωπικό Μύθο του". 

Για το αγόρι, τα λόγια του γέρου δεν είχαν και πολύ νόημα.  Ήθελε όμως να μάθει ποιες ήταν οι "μυστικές δυνάμεις". Η κόρη του εμπόρου θα έμενε μ' ανοιχτό το στόμα.

Αν έχεις τύχη... διάβαινε!

Τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου, θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο, από τον οίκο RM Auctions, μια σπάνια Lotus Esprit που συμμετείχε στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του 1977 «The Spy Who Loved Me».

Το αυτοκίνητο ονομάστηκε «Wet Nellie», αφού γινόταν και υποβρύχιο για τις ανάγκες της ταινίας του James Bond, τον οποίο ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία ο ηθοποιός Roger Moore. ‘Ήταν ένα από τα οκτώ που χρησιμοποιήθηκαν και οδήγησε ο διάσημος πράκτορας 007.

Ντάλια: Η πριγκίπισσα του ήλιου

Η χαρά της είναι ο ήλιος, το άφθονο νερό και το καλό, πλούσιο χώμα. Σε αυτές τις συνθήκες η ντάλια γίνεται ένα πανέμορφο λουλούδι προσφέροντας ένα υπέροχο χρωματικό θέαμα εν μέσω καλοκαιριού.

Μόνο αυτό; Όχι, η ντάλια κάνει επίσης καλό στην υγεία και μπαίνει στο πιάτο για επιπλέον άρωμα και νοστιμιά.

Εθνικό λουλούδι στο Μεξικό, η ντάλια περιλαμβάνει περίπου 30 είδη και ανθίζει όλο το καλοκαίρι ως και το φθινόπωρο.