Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ανθρώπινες συμπεριφορές εμφανίζουν τα φυτά

Τα φυτά φαίνεται πώς εμφανίζουν συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές των ανθρώπων, αφού είναι σε θέση να επιλέξουν το ταίρι τους, να καλέσουν σε βοήθεια ή και να προστατεύσουν τους φίλους τους αν χρειαστεί.

Οπως αναφέρει το New Scientist, ορισμένα είδη φυτών, μιμούνται τις ανθρώπινες συμπεριφορές και είναι σε θέση να κάνουν επιλογές αλλά και να αμυνθούν όταν απειλούνται.

Ας δούμε ποιες ανθρώπινες συμπεριφορές μιμούνται τα φυτά:

Επιλέγουν το ταίρι τους: Ορισμένα είδη φυτών αποφεύγουν τη γύρη από άλλα είδη, ενώ επιλέγουν και τους κατάλληλους επικονιαστές, όπως τα μυρμήγκια και τα πουλιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ορισμένα φυτά καπνού (Solanaceae) τα οποία απορρίπτουν την γύρη ακόμα και των στενών συγγενών τους, όταν αυτοί είναι αδύναμα εγγενή φυτά.

Διακοπές και ψυχολογία.

Ζούμε σε μια χώρα που οι διακοπές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μας καθώς είμαστε σε μια χώρα με αμέτρητα νησιά και σας λαός είμαστε της καλοπέρασης ας μην κρυβόμαστε!

Είτε καταφέρουμε να πάμε κάπου διακοπές είτε μείνουμε εδώ, μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά αρκεί να έχουμε την σωστή ψυχολογία.

Προσωπικά είμαι της άποψης πως αν έχεις τέτοιο τρόπο ζωής που η καθημερινότητά σου να είναι ευχάριστη και να έχεις δυνατότητα ταξιδιών ανά πάσα στιγμή, δεν χρειάζεται να περιμένεις πως και πως το καλοκαίρι για να ξεφύγεις.