Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ζούμε σε μια αποκτηνωμένη κοινωνία

Η κρίση αυτή θίγει άπαντες. Αλλά είναι Κρίση. Διαχωρίζει τα κτήνη από τους Ανθρώπους. αντιλαμβάνομαι πλέον ξεκάθαρα οτι ζούμε ανάμεσα σε κτήνη. Ζούμε σε μια αποκτηνωμένη κοινωνία. Προσπαθούν να μας "θίξουν -βάλλουν προσβάλλουν " παντοιοτρόπως. και εκεί ακριβώς αντιλαμβανόμεθα το ότι ζούμε μεταξύ κτηνών -μη ανθρώπων.-"Αποστολη του Ελληνος ο εξανθρωπισμος της οικουμενης".

Το γέλιο της καρδιάς.

“Δεν θα αντάλλασα ποτέ
το γέλιο της Καρδιάς μου
με τα πλούτη όλου του Κόσμου”
Χαλίλ Γκιμπράν

Πόσες αισθήσεις έχει ο άνθρωπος;

Πόσες αισθήσεις έχει ο άνθρωπος; Τουλάχιστον 27! Οι 5 αισθήσεις που σκεφτήκατε μόλις διαβάσατε την ερώτηση (όραση, ακοή, όσφρηση, αφή, γεύση) καταγράφηκαν από τον Αριστοτέλη. Ε, έχει κι άλλες και οι νευρολόγοι κατά καιρούς επιχειρηματολογούν για περισσότερες από 27. Αυτές είναι μόλις 4 ανθρώπινες επιπλέον αισθήσεις με τους λατινικούς τους όρους.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.

Όλοι μας πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι η θάλασσα κάνει καλό και έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά ξέρουμε που και πως ακριβώς μας κάνει καλό; Άθελά μας το καλοκαιράκι λιώνουμε στις παραλίες και στην θάλασσα και χωρίς να το ξέρουμε, κάνουμε ένα μεγάλο καλό στον οργανισμό μας!

Η θάλασσα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού μας ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Με πιο απλά λόγια, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στις αρρώστιες! Συνεχίζοντας απλά και κατανοητά, η θάλασσα επουλώνει "ζημιές" που έχουν προκληθεί στον οργανισμό μας από το στρες!

10 πράγματα να ξέρετε για το καρπούζι!

Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό «βασιλιάς»! Γλυκό, δροσερό, ζουμερό τρώγεται φρέσκο, ως γλυκό κουταλιού αλλά και τηγανητό(!) ή εν είδει δροσερής γρανίτας.

Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου και καλλιεργείται από τον 10ο αιώνα μ.κ.ε. στην Κίνα, ενώ μόλις τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων», αφού η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική «karpuz».

Κι από τα γενικότερα, λοιπόν, εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το καρπούζι ας δούμε 10 πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό.