Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συγκομιδή, ένα άξιο μάθημα

Σε μία όαση κρυμμένη μέσα στα πιο απόμακρα τοπία της ερήμου, ο γέρος Ελιάου ήταν γονατισμένος δίπλα σε μερικές χουρμαδιές.
Ο γείτονας του, ο Χακίμ, ένας πλούσιος έμπορος, σταμάτησε στην όαση για να πιούν νερό οι καμήλες του και είδε τον Ελιάου να ιδρώνει σκάβοντας στην άμμο.
-Τι νέα, γέροντα; Ειρήνη σ' εσένα.
-Και σ' εσένα, αποκρίθηκε ο Ελιάου χωρίς να σταματήσει τη δουλειά του.
-Τι κάνεις εδώ, μ' αυτή τη ζέστη και με το φτυάρι στα χέρια;
-Φυτεύω, αποκρίθηκε ο γέρος.

Κυρίαρχοι του Ονείρου

ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ να θεραπευτεί, κάθε σχέση μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά αυτό θα ξεκινάει πάντα από σας. Πρέπει να έχετε το θάρρος να χρησιμοποιείτε την αλήθεια, να μιλάτε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια. Ίσως να μη χρειάζεται να είστε ειλικρινείς με ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μπορείτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Ίσως να μην μπορείτε να ελέγξετε το τι πρόκειται να συμβεί γύρω σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις δικές σας αντιδράσεις, οι οποίες θα καθοδηγήσουν το όνειρο της ζωής σας, το προσωπικό σας όνειρο. Οι αντιδράσεις σας είναι αυτές που σας κάνουν τόσο ευτυχισμένους ή τόσο δυστυχισμένους.

Το ελληνικό έτυμο της λέξης ‘αμαρτάνω’

Το παραμύθι του Αδάμ, ακατανόητο, ακόμα και αφελώς παράλογο, αναπαραγόταν κι εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μου. Ένα ευαίσθητο πλάσμα είχε εγκαταλείψει τον παράδεισο με αντάλλαγμα το φόβο και τον πόνο. Πώς ήταν δυνατόν; Ποιος θα αντάλλαζε ποτέ τη ζωή με το θάνατο;

Πνευματική Διάσταση

 
Θα πρέπει να έχεις αποτύχει πολύ άσχημα σε κάποιον τομέα ή να έχεις υποστεί κάποια βαθιά απώλεια ή πόνο για να αναζητήσεις την πνευματική διάσταση. Ίσως πάλι, η ίδια σου η επιτυχία να έχει γίνει κούφια και ανούσια και έτσι να έχει μετατραπεί σε αποτυχία.

Η υπάκουη Ελληνίδα σύζυγος.

O Πέτρος ήταν ένας Έλληνας μετανάστης που είχε δουλέψει όλη τη ζωή του, ό,τι έβγαζε το έκανε κομπόδεμα και ήταν ένας πραγματικός τσιγκούνης όσον αφορούσε τα χρήματά του. Λίγο πριν πεθάνει λέει στη σύζυγό του. «Βούλα, όταν πεθάνω, θέλω να μαζέψεις όλα μου τα χρήματα και να τα βάλεις στην κάσα μαζί μου. Θέλω να πάρω τα λεφτά μαζί μου στην επόμενη ζωή.

Έτσι έπεισε τη Βούλα να του υποσχεθεί, με όλη της την καρδιά, πως όταν εκείνος θα πέθαινε, αυτή θα φρόντιζε να βάλει όλα του τα λεφτά στην κάσα μαζί του.

Λοιπόν, κάποια στιγμή πέθανε. Ο Πέτρος ήταν «ξαπλωμένος στο φέρετρο», η γυναίκα του καθόταν εκεί δίπλα μαυροντυμένη φωνάζοντας «Πέτρο, αγάπη μου, πού πας;» και η κολλητή της φίλη Τασία καθόταν δίπλα της.