Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τι θα γινόταν αν...

Ας πούμε αν προλάβαινες να μπεις στο τρένο και δεν το έχανες για δευτερόλεπτα. Αν δεν έφευγες από εκείνο το μπαράκι στις 3 γιατί κάποιος σε πήρε τηλέφωνο, και αν είχες κρατήσει το τηλέφωνο εκείνου του τύπου που με χάρη και με μια "αστεία" ατάκα είχε αφήσει στην μπάρα μαζί με ένα κερασμένο ποτό για σένα.

Τα οφέλη απ το κολύμπι

Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία μας, είναι αμέτρητα. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα, να βελτιώσει τη διάθεσή μας και να συμβάλει σε έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε το βάρος μας και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Beach volley ή rackets beach

Beach volley ή rackets beach. «Τάκα τούκα, τάκα τούκα», οι ρακέτες από τη μία και εκεί ξαφνικά, που κάθεστε αμέριμνοι και απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα, να σου και ένα «κύμα» άμμου να ορμά απότομα και απειλητικά κατά πάνω σας. Μην ανησυχείτε, είναι οι γνωστοί φανατικοί "αθλητές" της παραλίας που παίζουν beach volley και ρακέτες και έχουν βασικό σκοπό να χαλάσουν την ησυχία και την ραστώνη της παραλίας.

O κλιματισμός από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τα κλιματιστικά.  Η βασική ιδέα πίσω από τον κλιματισμό εφαρμόστηκε τυχαία στην αρχαία Αίγυπτο, όπου κρεμούσαν υγρά καλάμια στα παράθυρα και όταν φυσούσε και εξατμιζόταν ο αέρας, δρόσιζε ο χώρος. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στο ξηρό κλίμα της ερήμου.  Στην Αρχαία Ρώμη, το νερό από τα υδραγωγεία διανέμονταν μέσω των τοίχων των σπιτιών και κρύωνε τους χώρους, ενώ άλλες τεχνικές στην μεσαιωνική Περσία εμπλέκονται με τη χρήση των δεξαμενών για την ψύξη των κτιρίων κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.