Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Που είναι τα ρομπότ;

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά ροµπότ στα µυθιστορήµατα, αλλά κανένα στην πραγµατική ζωή; Θα µπορούσα να πληρώσω πολλά για ένα ροµπότ που θα µπορούσε να µαζεύει τα πιάτα ή να κάνει απλές δουλειές. Όµως δεν θα το κάνω µέσα σ’ αυτόν τον αιώνα και προφανώς ούτε στον επόµενο. Φυσικά, υπάρχουν ροµπότ που συγκολλούν ή βάφουν σε τράπεζες συναρµολογήσεως και τριγυρίζουν στις αίθουσες των εργαστηρίων. Η ερώτησή µου αφορά στις µηχανές που περπατάνε, µιλάνε, βλέπουν και σκέφτονται πολλές φορές καλύτερα απ’ ότι τα αφεντικά τους.

Καταραμένη μετανάστευση

Καταραμένη μετανάστευση, κακούργα ξενιτιά!

Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Χάρισον Φορντ είναι οι τρεις άνθρωποι που έχουν ήδη αγοράσει οικόπεδα στο φεγγάρι. 

Προσωπικός Αρμαγεδώνας

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας που βρίσκονται μέσα σε έναν "προσωπικό Αρμαγεδώνα", μόνοι τους, χωρίς καν οι κοντινοί τους άνθρωποι ή οι αγαπημένοι τους να το υποπτεύονται. Συνθλίβονται κυριολεκτικά, κατά περιόδους, από ένα τρομερό αίσθημα ματαίωσης και απογοήτευσης, είτε σε σχέση με τον εαυτό τους, την οικογένειά τους ή την καριέρα τους. Αισθάνονται τρομερή μοναξιά, αγωνία, ανησυχία και πολλές φορές ερεθίζονται με το παραμικρό χωρίς εμφανή αιτία. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν τόσο έντονα που μπορεί να σκοτεινιάσουν και να καταστρέψουν όλη την ευτυχία τους και σε κάποιες περιπτώσεις να τους γίνουν αφόρητα.

Ψάξε τη γυναίκα μέσα σου.

Συχνά σκέφτομαι πως οι γυναίκες είναι πολύ μυστήρια όντα. Πως αν ήμουν έμπορος ρούχων ίσως και να δυσκολευόμουν να βρω το κουμπί τους, αυτό που πραγματικά θέλουν και όχι κατ επίφαση. Οι γυναίκες μέσα από την ενδυμασία προσπαθούν εκτός από το καθαρά χρηστικό κομμάτι, δηλαδή να έχουν ρούχα για να πάνε στη δουλειά τους, να προστατευτούν από το κρύο ή από τη ζέστη, κρύβουν πίσω από αυτό και μέσα από αυτό τις πιο μύχιες σκέψεις τους.

Ο αληθινός φίλος

Το να έχει κάποιος αληθινούς φίλους, είναι μεγάλη υπόθεση. Πότε όμως μια φιλία αληθινή, προορισμένη να αντέξει στις τρικυμίες του χρόνου, και πότε είναι απλά και μόνο μια “παρέα”, που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι; Το βασικό που πρέπει κάποιος να κοιτάξει για να διαχωρίσει αυτές τις δύο καταστάσεις, είναι τα κίνητρα πίσω από το συναπάντημα. Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της.

Η ιστορία του μαγιό.

Κατ’ αρχάς τι σημαίνει η λέξη μαγιό; Προέρχεται απο τη γαλλική λέξη maillot  που δήλωνε αρχικά, στο 1530 , κομμάτι υφάσματος που τύλιγαν το σώμα του νεογέννητου.Αργότερα, γύρω στο 1820,ήταν είδος καλσόν που φορούσαν οι χορευτές στη σκηνή του θεάτρου και περίπου στα 1900 καθιερώθηκε ως«costume de bain», δηλαδή μπανιερό. Το μπικίνι, με την έννοια του ενδύματος που χωρίζεται σε δύο μέρη, είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ανάλογα ενδύματα συναντάμε σε απεικονίσεις αθλητριών σε αρχαιοελληνικές υδρίες και τοιχογραφίες.