Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Περπατήστε στην άμμο!

Το περπάτημα στην άμμο είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης, συνδυάζει την επαφή με τη θάλασσα και αναζωογονεί το πνεύμα αυξάνοντας το επίπεδο της ευεξίας και όλα αυτά σε σύντομο χρόνο. Στην επόμενη βόλτα σας στη θάλασσα τολμήστε μια ήπιας μορφής άσκηση στην άμμο και επωφεληθείτε, είτε κολυμπήσετε είτε όχι.

Ευφάνταστοι, σκληροί, διαχρονικοί φόροι

Γνωρίζατε ότι στην αρχαία Αθήνα η άμεση φορολογία θεωρούνταν ατιμωτική και τυραννική; Ότι στον χρυσό αιώνα του Περικλή φορολογούνταν μόνο οι πλούσιοι και πλήρωναν εκείνοι το εισιτήριο των πιο φτωχών για θέατρο και διασκεδάσεις; Ξέρατε ότι όσοι καταχρόνταν δημόσιο χρήμα τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους; Γνωρίζατε ότι το πρώτο haircut, κούρεμα χρεών δηλαδή, έγινε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια από τον περίφημο νομοθέτη Σόλωνα;

Ακάρεα οικιακής σκόνης: Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια

Ακάρεα οικιακής σκόνης: Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια: Πρέπει να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας, ειδικά αν πάσχετε από αλλεργική ρινίτιδα, έκζεμα ή άσθμα. Και αυτό, διότι τα βρώμικα σεντόνια είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τα ακάρεα (dust mites) της οικιακής σκόνης, προειδοποιεί ο κορυφαίος βρετανός αλλεργιολόγος Άνταμ Φοξ του Νοσοκομείου St’ Thomas στο Λονδίνο.

Η κατασκευή του Αγάλματος της Ελευθερίας στο Παρίσι

Σχεδιασμένο το 1883, από τον Frédéric Bartholdi σε συνεργασία με τον Γάλλο μηχανικό Gustave Eiffel, το Άγαλμα της Ελευθερίας δεσπόζει στο Liberty Island, στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα ήταν ένα δώρο των Γάλλων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έργο αποτέλεσε μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του γαλλικού κι του αμερικάνικου λαού: Οι Γάλλοι παρείχαν το άγαλμα, ενώ οι Αμερικανοί έπρεπε να φροντίσουν για τον χώρο και την οικοδόμηση του σε βάθρο.