Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο καλλωπισμός στα αρχαία χρόνια

Ο καλλωπισμός και τα αρώματα στα αρχαία χρόνια: Οι αρχαίοι Μεσογειακοί λαοί, οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες, οι Σύριοι και οι Παλαιστίνιοι κατείχαν τη γνώση της παρασκευής αρωμάτων και καλλυντικών τα οποία μέσω του εμπορίου διαδόθηκαν στους αρχαίους Μινωίτες και Μυκηναίους οι οποίοι κατασκεύαζαν επίσης ανάλογα προϊόντα, σε μικρότερη όμως κλίμακα.  Για την παρασκευή των καλλυντικών προϊόντων, των αλοιφών και των αρωμάτων χρησιμοποιούνταν από τους λαούς της Ανατολής διάφορα αρωματικά φυτά και βότανα, ρίζες, ξύλα, άνθη, φρούτα, σπόροι και ρετσίνι.

Απλός τρόπος για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

Θέλετε να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας; Καθόλου δύσκολο. Ψεκάστε λίγο άρωμα απο αιθέριο έλαιο στις λάμπες όταν είναι σβησμένες. Οταν ανάβουν, ζεσταίνονται και θα αρωματίζουν τον χώρο.

Ένας υδάτινος «παράδεισος» επί της γης!

Ονομάζεται «Sacred Blue Cenote» («Ιερή Μπλε Καταβόθρα») και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στο Μεξικό, ενώ η δημιουργία της συνοδεύεται εδώ και αιώνες από έναν παράξενο θρύλο: Στα βάθη των καταγάλανων νερών της υπάρχει ο «ιερός παράδεισος»…

Παιδιά, οι πολύτιμοι βοηθοί στην κουζίνα σας!

Έχετε καλεσμένους στο σπίτι και πρέπει να τα οργανώσετε όλα σωστά. Αν δεν είχατε ταυτόχρονα τη φροντίδα των παιδιών, σίγουρα θα ετοιμάζατε το τέλειο δείπνο για τους καλεσμένους σας. Μήπως όμως τελικά τα παιδιά δεν είναι «μπελάδες» αλλά πολύτιμοι βοηθοί στην προετοιμασία του δείπνου;  Οργανωθείτε και επιστρατεύστε όλη την οικογένεια για να γίνει το επερχόμενο δείπνο πηγή χαράς. Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές δουλειές που και θα τα διασκεδάσουν και θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά!

Το μυστικό της Ευζωίας ή της Ευτυχίας;

Ευζωία ή ευτυχία. Δύο λέξεις με έννοιες τόσο κοντινές και παρ' όλα αυτά τόσο διαφορετικές στην ουσία τους. Η ευτυχία είναι σύνθετη λέξη από το ευ και την τύχη, ενώ η ευζωία από το ευ και τη ζωή. Το πρώτο συνθετικό σημαίνει καλό (ευ = καλό), στο δεύτερο συνθετικό κρύβεται και η μεγάλη διαφορά μεταξύ της ζωής και της τύχης.

Baobab – ιδιόμορφο είδος δέντρου

Adansonia είναι ένα γένος από οκτώ είδη δέντρων, έξι προέρχονται από τη Μαδαγασκάρη, ένας  στην ηπειρωτική Αφρική και ακόμη ένας στην Αυστραλία.  Μια χαρακτηριστική κοινή ονομασία του είναι το Baobab. Άλλα κοινά ονόματα είναι το, boab, boaboa, δέντρο μπουκάλι και ανάποδα δέντρα. Η γενική ονομασία Adansonia , είναι προς τιμήν ενός Γάλλου εξερευνητή και φυσιολάτρη,  του Michel Adanson.