Σάββατο 18 Μαΐου 2013

H επιγενετική είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από την γενετική

H επιγενετική είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από την γενετική. Είναι πλέον γνωστό στους μοριακους βιολογους και γενετιστές ότι ο καρκινος δεν κληρονομείται! Αυτό που κληρονομείται είναι η προδιάθεση! και η προδιάθεση σε ένα μεγάλο βαθμό δεν καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες αλλά κύριως από επιγενετικές τροποποίησεις όπως είναι η μεθυλίωση, η ακετυλίωση κλπ των εμπλεκομένων γονιδίων.

Μήπως υποφέρετε χωρίς λόγο;


Ο πόνος γίνεται αβάσταχτος, όταν οι σκέψεις μας και η στάση μας για την ζωή επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργούν ανασταλτικούς παράγοντες στο να επικοινωνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δούμε τρόπους χειρισμού αυτού τους συναισθήματος αλλά και να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στην θλίψη και στην δυστυχία.

GOJI BERRY - μια σούπερ τροφή από την Άπω Ανατολή

Το Goji berry (lycium chinense) (μούρο της ευτυχίας), επίσης γνωστό και ως wolfberry, ανήκει στην οικογένεια των Solanaceae που περιλαμβάνει και άλλα φυτά όπως οι πατάτες και οι ντομάτες.
Είναι ένα φυλλοβόλο, ξυλώδες, πολυετές φυτό που φτάνει τα 3 μέτρα ύψος. Πατρίδα του είναι η Κίνα, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλές άλλες χώρες. Το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ.

Το 20% των ανηλίκων στις ΗΠΑ πάσχει από ψυχική διαταραχή

Πολλές και οι αυτοκτονίες. Οι ανήλικοι στις ΗΠΑ, σε ποσοστό έως 20%, πάσχουν από μια ψυχική διαταραχή όπως άγχος, κατάθλιψη ή ελλειμματική προσοχή, σύμφωνα με εκτενή έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών υγείας που δόθηκε σήμερα.  «Το 13 έως 20% των παιδιών ηλικίας 3 έως 17 ετών που ζουν στις ΗΠΑ πάσχουν από ψυχική διαταραχή» και η τάση αυτή επιδεινώνεται, γράφουν οι συντάκτες της μελέτης αυτής που διεξήχθη από το 2005 έως το 2011.