Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ελευθερία δεν είναι επιλογή

O άνθρωπος έχει φτιάξει μέσα του σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πολιτικές, προσωπικές. Αυτές εκδηλώνονται σαν σύμβολα, ιδέες, πίστεις. Τo βάρος αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη τoυ ανθρώπου, στις σχέσεις τoυ και στην καθημερινή τoυ ζωή. Αυτές oι εικόνες είναι oι αιτίες των προβλημάτων μας επειδή χωρίζουν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν.  Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπος για τη ζωή διαμορφώνεται από τις έννοιες πoυ ήδη ενυπάρχουν στo νoυ τoυ. Τo περιεχόμενο της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη.

Με ποιό ζώδιο θα κάνεις διακοπές;

Αν φέτος ετοιμάζεστε για τις πρώτες σας διακοπές με έναν Σκορπιό, έναν Ιχθύ ή έναν Τοξότη, αν δεν ξέρετε αν πρέπει να διαλέξετε διακοπές με έναν Καρκίνο ή έναν Αιγόκερω, αν ανησυχείτε για τις διακοπές με ένα Λιοντάρι… είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μία απόφαση. Γιατί όλοι λίγο-πολύ έχουμε κάνει διακοπές με το ένα ή με το άλλο ζώδιο, οπότε βάζουμε κάτω τις εμπειρίες μας για να ξέρουμε -και να ξέρετε- τι να περιμένουμε και να ετοιμαστούμε, ό,τι κι αν προκύψει, να το αντιμετωπίσουμε με χιούμορ και καλή διάθεση.

Δύσκολη η περπατησιά της ζωής και γοητευτική συνάμα.

Η ανισορροπία που νιώθουμε πολλές φορές να μας απογειώνει ή να μας καταβυθίζει είναι η συνισταμένη όλων των "πρέπει" και των "θέλω" που μας διχάζουν, μας δικάζουν, μας φορτίζουν, μας εγκαλούν. Η θύμηση που συναντά την αίσθηση, την παραίσθηση, την ανάγκη, την επιθυμία για ζωή.

Το ταξίδι είναι ο πόθος μας

Κάποτε οι μνήμες θα ημερέψουν
θα σπάσουν των σιωπών οι κάβοι
θ' ανθίσουν τα χάλαρα
θ' αποδράσουν τα ποιήματα.
Θυμήσου μόνο πως το ταξίδι είναι ο πόθος μας
και όχι ο προορισμός.