Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η επιδίωξη της ευτυχίας

Δεν είναι ότι όλα θα είναι εύκολα ή ακριβώς όπως τα περίμενες, αλλά απλά πρέπει να επιλέξεις να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις και χαρούμενος που έχεις μια ευκαιρία να ζήσεις αυτή τη ζωή, άσχετα με το πώς θα καταλήξει.

* Συνειδητοποιήστε ότι η ευτυχία δεν προέρχεται από την επιτυχία και τον πλούτο. Ο πλούτος και η επιτυχία είναι σαν την υγεία: αν δεν την έχετε αισθάνεστε δυστυχισμένοι, αλλά αν την έχετε δεν είστε απαραίτητα ευτυχισμένοι.

* Δώστε προτεραιότητα στις αληθινές προσωπικές σας σχέσεις. Στενές φιλίες με ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για σας θα σας βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή σας. Οι κοντινοί μας άνθρωποι κάνουν καλό και στο σώμα και στην ψυχή μας.

* Βρείτε μια δουλειά όπου μπορείτε να αναπτύξετε τα ταλέντα σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Θα αισθάνεστε πιο ολοκληρωμένοι κάνοντας μια εργασία που σας εκφράζει.

* Να είστε κυρίαρχος του χρόνου σας και της ζωής σας. Οι άνθρωποι που είναι κύριοι της ζωής τους αισθάνονται χαρούμενοι. Για να γίνετε κύριος της ζωής και του χρόνου σας πρέπει να οργανώσετε τις δραστηριότητες σας και να θέσετε στόχους. Κάνοντας κάθε μέρα από κάτι για να πετύχουμε τον στόχο μας θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη πρόοδο θα έχουμε κάνει μέσα σε λίγο καιρό.

* Συμπεριφερθείτε όμορφα στον εαυτό σας. Με το να φερόμαστε καλά στον εαυτό μας βελτιώνουμε την διάθεση μας. Προσπαθήστε να χαμογελάτε συχνότερα, να είστε υποστηρικτικοί με τον εαυτό σας, να σας αγαπάτε και να σας κατανοείτε. Να έχετε θετική αυτοεκτίμηση.

* Γυμναστείτε. Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η γυμναστική βοηθάει στην απομάκρυνση του άγχους και της ήπιας κατάθλιψης. Επίσης κάνει καλό στην υγεία μας και στο σώμα μας. Έτσι έχουμε υγιές μυαλό και σώμα.

 * Δώστε στο σώμα σας τον ύπνο που χρειάζεται. Για να είστε χαρούμενοι άνθρωποι και γεμάτοι ενέργεια για ζωή φροντίστε να κοιμάστε επαρκώς και καλά. Πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη ύπνου με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν γρήγορη κόπωση, μειωμένη εγρήγορση και κακή διάθεση.

* Κοιτάξτε πέρα από τον εαυτό σας. Δώστε ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Θα αισθανθείτε υπέροχα. Όποιος αισθάνεται καλά, κάνει καλό και όποιος κάνει καλό αισθάνεται καλά.

* Αναπτύξτε τον πνευματικό σας εαυτό. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη της πνευματικότητας μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις και μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

* Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Κάθε μέρα απλά σταματήστε σε μια θετική πτυχή της ζωής σας. Ευγνωμοσύνη για την υγεία σας, τους φίλους σας, την οικογένειά σας, την ελευθερία, το περιβάλλον, την αγάπη και πάνω από όλα για την ίδια την ζωή.

Να αισθάνεστε όμορφα, σας κάνει καλό!

 David G.Myers «Η επιδίωξη της ευτυχίας: Ποιος είναι χαρούμενος και γιατί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: