Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι Συνήθειες των τυχερών ανθρώπων

Έχουμε την τάση να θεωρούμε την τύχη ως μια ακαθόριστη δύναμη καλοσύνης που έρχεται από το σύμπαν. Μερικές φορές τα πράγματα είναι όντως έτσι, όμως πολλά πράγματα που χαρακτηρίζουμε «μοιραία» μπορεί να μην οφείλονται στην τύχη. Αντιθέτως, είναι το άμεσο αποτέλεσμα των πράξεών μας. Ακόμη και για να κερδίσουμε το λαχείο, άλλωστε, πρέπει πρώτα να αγοράσουμε το λαχνό.

Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους τυχερά συμπεριφέρονται διαφορετικά από όσους πιστεύουν πως είναι άτυχοι. Η τύχη δεν είναι πορεία ζωής αλλά στάση ζωής, την οποία μπορούμε να αλλάξουμε. Μάθετε πώς σκέφτονται οι τυχεροί άνθρωποι και δείτε τι μπορούμε να διδαχθούμε από αυτούς. 

1. Εκμεταλλεύονται σωστά το χρόνο: Αδράξτε τη μέρα, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Οι τυχεροί άνθρωποι κάνουν το χρόνο σύμμαχό τους και δεν αφήνουν τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες εξαιτίας του φόβου της αποτυχίας.

2. Θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό: Οι τυχεροί άνθρωποι το πιστεύουν ότι είναι τυχεροί κι έτσι αντιμετωπίζουν τη ζωή πιο ανοιχτά και με περισσότερη αισιοδοξία. Έτσι, βρίσκονται πάντα σε πλεονεκτική θέση και βλέπουν μπροστά τους μόνο προκλήσεις και ποτέ εμπόδια.

3. Δεν μπερδεύουν την τύχη με το απρόοπτο: Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα όμως αυτό δεν καθορίζει την τύχη του κάθε ανθρώπου. Οι συμπτώσεις υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά η τύχη είναι… προσωπική υπόθεση. Ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα που επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες δεν καθορίζει αν ένας άνθρωπος είναι τυχερός ή όχι. 

4. Είναι πιο προσεκτικοί: Οι τυχεροί άνθρωποι δεν κυριεύονται από το στρες κι έτσι διατηρούν την ψυχραιμία τους σε κάθε περίσταση. Αυτό τους κάνει να εκμεταλλεύονται σωστά τις δυνάμεις τους και να παραμένουν συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: