Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Απλά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Απλά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Σε αυτό το άρθρο μου θα ήθελα να αναφερθώ σε μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας, ώστε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια επιπλέον ώθηση πριν από την εποχή της γρίπης και των εποχιακών λοιμώξεων.

1. Πλύσιμο χεριών: Είναι εύκολο και ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μολύνσεις. Το ογδόντα τοις εκατό των μολύνσεων μεταδίδονται από την επαφή με επιφάνειες που έχουν μολυνθεί. 

Για την αποφυγή ανάπτυξης λοιμώξεων απαιτείται καλό πλύσιμο των χεριών με αντιβακτηριδιακό σαπούνι πριν από τη λήψη τροφής, τη λήψη φαρμάκων ή παροχή πρώτων βοηθειών και μετά από τη χρήση της τουαλέτας ,επαφή με κατοικίδια ζώα, ή σωματικά υγρά, το βήχα, το φτέρνισμα ή το φύσημα της μύτης.

2.Ύπνος: Κατά την διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας ασχολείται με την επισκευή των κυττάρων και των διαφόρων μικρό φθορών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφιερώνοντας περισσότερες ώρες για τον ύπνο κάθε βράδυ σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να επισκευάσει και να θεραπεύσει τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις.

3. Άσκηση: Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την δραστηριότητα των λευκοκυττάρων και μόλις 30 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τη γενική υγεία σας και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα χωρίς απαραίτητα να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Απλά περπατήστε από και προς το γραφείο ή χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα.

4. Ψευδάργυρος: Η λήψη θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, στις σωστές ποσότητες βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει μείωση της ζάχαρης, καθώς και μείωση των λιπαρών φαγητών επειδή το επιπλέον λίπος στα φαγητά προκαλεί φλεγμονές στο σώμα και επιβράδυνση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος. και αύξηση της πρόσληψης από λαχανικά, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες. Ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι ο ψευδάργυρος. Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Infectious Diseases , διαπιστώθηκε ότι παστίλιες ψευδαργύρου είχαν μειώσει την διάρκεια του κρυολογήματος από επτά ημέρες σε τέσσερις ημέρες, και μείωσαν τον βήχα από πέντε ημέρες έως δύο ημέρες.

5. Σκόρδο: Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του σκόρδου (και του κρεμμυδιού) μπορούν να καταπολεμήσουν ορισμένα βακτήρια και ιούς, όπως επίσης και ουσίες σε άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως το θυμάρι. Η ανοσο- προστατευτική δράση του σκόρδου αποδίδεται στην allicin, η οποία φαίνεται να μπλοκάρει τις λοιμώξεις.

6. Νερό: Η επαρκής υγρασία των ανοσοποιητικών κυττάρων είναι απαραίτητη για την ιδανική τους λειτουργία. Για αυτό πρέπει να είστε πολύ καλά ενυδατωμένοι και να πίνετε άφθονο νερό, ακόμη και αν δεν είστε διψασμένοι. Τα όργανα, και ειδικότερα ο εγκέφαλος, αφυδατώνονται πολύ πριν η δίψα αναπτυχθεί.

7. Ρεφλεξολογία: Τακτικές συνεδρίες Ρεφλεξολογίας μπορoύν επίσης να σας βοηθήσουν να μείνετε σωματικά υγιής. Η ρεφλεξολογία χαλαρώνει το σώμα τον νου και το πνεύμα , στηρίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προάγει την αποβολή τοξικών ουσιών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού.

8. Συμπληρώματα διατροφής: Το εκχύλισμα φύλλων Ελιάς (που τόσο έχει καταπολεμηθεί) ενεργεί ως αντιικό και ως αντιβιοτικό. Περιέχει πληθώρα αντιβακτηριακών, αντι ιικών και αντιερπετικών (κατά του ιού- έρπη) φυτοχημικών. Απαιτούνται πολλές σελίδες για να αναφερθούν τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Στην Ιαπωνία με μηδενική παραγωγή ελαιολάδου ,το κυκλοφορούν σε κουτάκια αλουμινίου (το εκχύλισμα) ως αναψυκτικό όπως πχ. της γκαζόζας ή λεμονάδας

9. Γεμμοθεραπευτικά βότανα: Η Καρυδιά, το Φραγκοστάφυλο η Λεμονιά και η Αγριοτριανταφυλλιά, γεμμοθεραπευτά παρασκευασμένα ενισχύουν και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα δρώντας ενάντια σε λοιμώξεις και φλεγμονές.

Επικοινώνησε ΤΩΡΑ, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, για να συζητήσουμε (και να λύσουμε) το πρόβλημα σου.
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ SKYPE
Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Γεμμοθεραπευτής
Δημ. Καββάδα 4 (Λαΐκή αγορά) Κέρκυρα 49100 Greece
+302661036480
+306932537262
email:balisdiet@yahoo.gr
Skype: SPYROS BALIS
gemmotherapya.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση Ανοσοποιητικού – Πρόληψη γρίπης

Η θωράκιση του οργανισμού με σωστή διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: