Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Γιατί έχουμε 5 δάχτυλα σε κάθε χέρι

Κοιτάζοντας τα χέρια και τα πόδια μας, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουμε ακριβώς πέντε δάχτυλα σε κάθε άκρο; Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται με 10 δάχτυλα στα πόδια και 10 δάχτυλα στα χέρια τους. Γιατί όμως;

Σε κάθε γενιά, συμβαίνει μια μετάλλαξη, αν κάτι είναι χρήσιμο, μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Αυτό εξηγεί την παρουσία ενός άνδρα με 10 δάκτυλα στα χέρια και 10 στα πόδια - είναι ο αριθμός πιο βολικός για τον άνθρωπο.  Όλα πρέπει να γίνουν αρμονικά για να εξασφαλίσει ότι το σώμα μας θα λειτουργεί εύκολα και σωστά. Αυτοί που γεννιούνται με επιπλέον δάχτυλα, είναι δεδομένο ότι το DNA τους δεν είναι και τόσο σωστό ως προς το να είναι ανθρώπινο, έχει υποστεί ζημιά.

Στα ζώα και έντομα της φύσης: Υπάρχουν έντομα με 6 πόδια, και η αράχνη έχει 8 αυτή είναι και η σωστή ποσότητα, έτσι ώστε να μπορούν κανονικά να υπάρχουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σκύλος έχει 4 πόδια, όχι 5, ή 6. Υπάρχει και η θεωρία ότι το σύστημα των Δεκαδικών υπάρχει ακριβώς από το γεγονός ότι έχουμε 10 δάχτυλα. Αν είχαμε 6 ή 8 δάχτυλα, το σύστημα θα μπορούσε πιθανότατα να είχε αλλάξει. Η συμμετρία της φύσης είναι από μόνη της ένα πολύπλοκο "θαύμα". Υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα ερώτηση.


Και όλα τα δάκτυλα είναι τόσο απαραίτητα;

Η απάντηση είναι όχι, ή μάλλον, δεν είναι αρκετά.

Παραδόξως, στα πόδια μας τα μεσαία δάχτυλα είναι πιό μεγάλα, βοηθούν στο να διατηρηθεί η ισορροπία. Στα χέρια, το πιο σημαντικό είναι ο αντίχειρας και ο δείκτης. Τα άλλα απλά είναι βοηθητικά, αλλά ο βασικός χειρισμούς πραγματοποιείται από αυτά τα δύο.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι χώρες των Δυτικών, φορούν ένα γαμήλιο δαχτυλίδι στο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού;

Ο λόγος είναι ότι στην αρχαιότητα υπήρχε η πεποίθηση ότι το δαχτυλίδι στο δάχτυλο του αριστερού χεριού τους οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά, ένα σύμβολο της αγάπης.

Ως εκ τούτου, οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι φορούσαν βέρες στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: