Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Λες να ζουν ανάμεσά μας;

Είναι ένα από τα παλιότερα και πλέον αγαπημένα χόμπι των σεναριολόγων, συνωμοσιολόγων και κίτρινων εντύπων. Ναι, από τον Elvis Presley μέχρι τον James Dean έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές το επιστημονικής φαντασίας σενάριο "δεν έχουν πεθάνει, απλά σκηνοθέτησαν τον θάνατό τους και ζουν ανάμεσά μας". Βέβαια μην ρωτάς το λόγο που κάποιος διάσημος και με πάρα πολλά λεφτά θα προτιμούσε να το παίζει νεκρός.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι μετά την "live" εμφάνιση του Tupac στο Coachella (χάρη στην τεχνολογία, μην τρελαθούμε), πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως και ο γνωστός ράπερ ανήκει σε αυτή την κατηγορία των νεκρών, αλλά ζωντανών. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε το παλιό αφεντικό της Death Row Records, ο Suge Knight, λέγοντας ότι ο γνωστός ράπερ είναι ζωντανός, αφού "κανείς δεν τον είδε νεκρό"! Και η λίστα αυτών των celebrities είναι τεράστια...

Elvis Presley: Αγαπημένο "παιδί" αυτής της κατηγορίας. Κάποιοι λένε ότι ζει, κάποιοι άλλοι ότι έχει επανέλθει στη ζωή. Το σίγουρο για τους φανατικούς οπαδούς του είναι ότι δεν έχει πεθάνει.

Andy Kaufman: Από τις λίγες φορές που το τρελό σενάριο έχει βάση. Βλέπεις μετά τον θάνατό του το 1984, ο χαρακτήρας που ο Kaufman είχε δημιουργήσει, ο Tony Clifton, άρχισε να κάνει τις εμφανίσεις του. Τελικά αποδείχθηκε πως πίσω από το κόλπο βρισκόταν ο συνεργάτης του γνωστού κωμικού Bob Zmuda.


Jim Morrison: Μια φήμη που έβγαλαν οι κολλητοί του, λέγοντάς μάλιστα και στο Rolling Stone, καθώς υποστήριξαν πως ο Jim και μετά τον "θάνατό" του συνέχισε να γράφει στίχους και να ξοδεύει τα χρήματά του.

Michael Jackson: Λίγο καιρό μετά τον θάνατό του ένα video ανέβηκε στο internet που έδειχνε κάποιον να χορεύει όπως ο βασιλιάς της pop. Από τότε ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Jackson δεν έχει πεθάνει.

Kurt Cobain: Και μόνο το γεγονός ότι ποτέ καμιά φωτογραφία του δεν διέρρευσε με τον leader των Nirvana νεκρό (πέρα από μία που όμως δεν φαίνεται το πρόσωπό του) έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν πως είναι ανάμεσά μας ακόμα.

Adolf Hitler: Ένα μεγάλο μυστήριο, που μάλλον δεν θα μάθουμε και ποτέ την απάντησή του; Αυτοκτόνησε ή όχι; Κι αν ναι, το πτώμα του που είναι; Το μόνο σίγουρο είναι πως αποκλείεται να ζει μέχρι σήμερα, καθώς θα ήταν 123 χρονών. Είπαμε τρελός ήταν, όχι ο Χαϊλάντερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: