Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Συνηθίστε το !

Η ζωή δεν είναι δίκαιη.Πάρτε το απόφαση.

Ο μέσος έφηβος χρησιμοποιεί τη φράση: "Αυτό δεν είναι δίκαιο" 8,6 φορές τη μέρα."

Το να αναγνωρίζεις ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη είναι μία επαναφορά στην πραγματικότητα.Οι τυφώνες,τα τσουνάμι,οι κάθε λογής μάστιγες,οι σεισμοί και οι λιμοί δεν είναι δίκαιοι.Ακόμη και η Γενετική δεν είναι δίκαιη.Οι καλοί δεν κερδίζουν πάντοτε.

Δεν είναι δίκαιο να είναι κάποια παιδιά ψηλότερα από τα άλλα,να ολοκληρώνουν την εφηβεία τους νωρίτερα ή να μπορούν να καταναλώνουν ολόκληρα κιλά παγωτού χωρίς να παίρνουν ούτε γραμμάριο.Δεν είναι δίκαιο που η μέση,δευτεροκλασάτη κατά τη γνώμη μας,ατάλαντη διασημότητα της σόουμπιζ κερδίζει περισσότερα χρήματα από όλους μαζί τους καθηγητές μαθηματικών και φυσικοχημείας του σχολείου μας, και δεν είναι δίκαιο...

"Η ζωή δεν είναι δίκαιη",παρατήρησε ο συγγραφέας Edward Abbey."Kαι δεν είναι δίκαιο που η ζωή δεν είναι δίκαιη".


Δε μπορούμε να ελέγξουμε την αδικία που επικρατεί στον κόσμο.Αυτό το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε  είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε σ'αυτήν.Το πώς θα αντιδράσουμε είναι αυτό που θα καθορίσει τι είδους άνθρωπος θα γίνουμε.

"Μπορούν να στερήσουν από έναν άνθρωπο τα πάντα",έγραψε ο επιζήσας από στρατόπεδο συγκέντρωσης Victor Frankl,"εκτός...από την έσχατη ανθρώπινη ελευθερία-να επιλέξει κάποιος τη στάση του απέναντι στις όποιες περιστάσεις,να επιλέξει τον δικό του δρόμο".

CHARLES J.SYKES "50 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ"