Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ρόδι για καθαρές αρτηρίες

Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως ανάμεσα στις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έρχεται να προστεθεί ακόμη μία. Το ρόδι βοηθά στη διατήρηση της  καθαριότητας του καρδιαγγειακού συστήματος αναστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τις βλάβες που προκαλεί η κακή διατροφή στις αρτηρίες.

Η κατανάλωση ροδιού βοηθά στην καθαριότητα του καρδιοαγγειακού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Καταλανικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Επιστημών που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.


Συγκεκριμένα, το ρόδι αποδείχθηκε ότι αναστρέφει τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από την κακή διατροφή. Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού πιθανότητα οφείλονται στο ότι τα συστατικά του απορροφώνται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό, σύμφωνα με παλιότερες έρευνες.

Άλλη πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι εξίσου αποτελεσματικός στον καθαρισμό του κυκλοφορικού είναι και ο χυμός ροδιού, και κυρίως για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρτηρίες λόγω υψηλής χοληστερόλης.

Για την ακρίβεια, ένα ποτήρι τη μέρα βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά τουλάχιστον κατά 30%, καθώς περιέχει σχεδόν τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από ό,τι το πράσινο τσάι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: