Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Θέλετε να γίνετε δημοφιλής;

Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε: όλες θέλουμε να είμαστε δημοφιλείς. Να νιώθουμε πως μας συμπαθούν, μας θαυμάζουν, είμαστε το επίκεντρο της προσοχής (τουλάχιστον μερικές φορές). 

Πως όμως θα ανέβουμε popularity level; Είναι απλό: με αυτά τα δοκιμασμένα, ανθρώπινα tips, που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη «συλλογή οπαδών» στα social media.

Μην χαμογελάτε συνέχεια στους άλλους: Τα όρια του «χαρούμενου» ανθρώπου από τον «χαζοχαρούμενο» είναι λεπτά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γνωρίσετε κάποιον, κάντε μια παύση και ψάξτε πάνω του για το χαρακτηριστικό του που σας αρέσει πραγματικά.

Το χαμόγελό του, το «καθαρό» βλέμμα του, τα παπούτσια του, ότι κι αν είναι αυτό, εστιάστε εκεί. Και χαρίστε του το πιο αυθεντικό σας χαμόγελο, μαζί με ένα εξίσου εστιασμένο κομπλιμέντο. Είναι πολύ καλύτερο από τα άδεια χαμόγελα τύπου καλιφορνέζας στάρλετ – και κάνει τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί που σας έκαναν να χαμογελάσετε


Αφήστε τους άλλους να σας μιλήσουν για τον εαυτό τους: Δεν αρκεί να ρωτήσετε τον απέναντί σας κάτι ευγενικό για την καθημερινότητα του/της. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να του δώσετε την ευκαιρία να σας διηγηθεί την ιστορία του. Αντί λοιπόν να ρωτήσετε: «Πώς πήγε στο γραφείο σήμερα;» πείτε «Ποια ήταν η χειρότερη δουλειά που έκανες;». Ή την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε αν η μπλούζα που φοράει η φίλη σας είναι vintage, πείτε απλά «Λατρεύω το στιλ σου. Ποιες είναι οι  πηγές στιλιστικές έμπνευσής σου;». Έτσι θα την κάνετε να νιώσει πως πραγματικά θέλετε να την ακούσετε και ότι έχετε τη διάθεση να «ανακαλύψετε» τον κόσμο της.

Δοκιμάστε τον αυτοσαρκασμό: Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει ότι το νέο σας κούρεμα σας ταιριάζει τέλεια, αποφύγετε να απαντήσετε ότι το σιχαίνεστε. Ακόμα κι αν ισχύει, αφήνετε στον απέναντι μια πικρή γεύση για το άτομο σας που αργά ή γρήγορα θα υιοθετήσουν και οι γύρω σας («χμ, για να λέει διαρκώς ότι είναι απαίσια μήπως βλέπει κάτι που δεν βλέπουμε;»). Απλά πείτε ευχαριστώ και χαμογελάστε.

Όταν όμως περιγράφετε μια επιτυχία σας ή μια ιστορία κολακευτική για το πρόσωπο σας, το πιο σοφό που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μια γερή δόση αυτοσαρκασμού: «Πήρα τη δουλειά. Ακόμα κι αν αργότερα ανακάλυψα πως είχα μερέντα στο πηγούνι μου!». Θα βοηθήσει τους γύρω σας να ταυτιστούν πιο εύκολα και να μη σας θεωρήσουν απλώς «ψώνιο».

Δείξτε την ανθρώπινη πλευρά σας: Μπορεί να ζηλεύουμε, εχμ, αγαπάμε τους διάσημους επειδή δείχνουν πως όλα στη ζωή τους είναι τέλεια, αλλά αυτή η τελειότητα είναι που μερικές φορές τους κάνει να φαίνονται ψυχροί. Και ναι, η αλήθεια είναι πως μας κερδίζουν περισσότερο όταν τους βλέπουμε στην καθημερινότητά τους, με flat παπούτσια και αμακιγιάριστο χαμόγελο.

Εν ολίγοις, για να είστε δημοφιλής δεν χρειάζεται να δείχνετε πάντα βγαλμένη από κάποια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή.  Άλλωστε οι δημοφιλείς άνθρωποι, δεν είναι απαραίτητα τέλειοι, ούτε control freaks. Δείξτε τα αδύναμα σημεία σας λοιπόν άφοβα – θα εκπλαγείτε με το πόσους περισσότερους «θαυμαστές» θα αποκτήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: