Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σπιρουλίνα: ιδανική για ενέργεια και ενεργειακή εξοικονόμηση

Το ξενοδοχείο Novotel της Μπανγκόγκ έχει ένα πολύ ιδιαίτερο συστατικό στην κουζίνα του: σπιρουλίνα. Ναι, το γνωστό συστατικό που προέρχεται από άλγη της θάλασσας, έχει πολλές χρήσεις: μπαίνει στο φαγητό, στα ποτά, αλλά και στο σπα του ξενοδοχείου προσεχώς και στον... καυστήρα του.

Η σπιρουλίνα περιέχει πολλές βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό μας. Επίσης δεν έχει γεύση και δεν αλλοιώνει τις γεύσεις του φαγητού.

Επίσης, λόγω των συστατικών του είναι ιδανικό για το δέρμα και το ξενοδοχείο το περιλαμβάνει σε όλες τις θεραπείες που προσφέρει το σπα του.

Όμως η σπιρουλίνα είναι και ενεργειακά εξαιρετικά αποδοτική. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και έτσι προσφέρει τεράστια εξοικονόμηση. Ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Το Novotel εξασφαλίζει τα 100 κιλά σπιρουλίνας που χρειάζεται κάθε μήνα από τη δική του σοδειά.

Πολλά ξενοδοχεία μάλιστα στη Μπανγκόγκ σχεδιάζουν να τοποθετήσουν βιοενεργειακούς αντιδραστήρες στις εγκαταστάσεις τους που θα λειτουργούν με καύσιμο τα άλγη που παράγουν τη σπιρουλίνα για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: