Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Εμπιστοσύνη, τι σπάνιο πράγμα

Πόσο εύκολα μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον άλλον; Πόσο εύκολα σας εμπιστεύονται οι άλλοι;

Η εμπιστοσύνη κερδίζετε. Οι πράξεις σας είναι αυτές που θα σας χαρακτηρίσουν ως έντιμο άνθρωπο ή όχι. Πώς μπορείτε λοιπόν να καλλιεργήσετε την εμπιστοσύνη; Δεν υπάρχει λόγος να μιλάτε συνεχώς για την αξία σας. Είναι προτιμότερο να χτίζει κανείς σιωπώντας, παρά να μιλά συνεχώς για τα έργα του.

Βρείτε τα σημαντικά σας σημεία. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές τους δεξιότητες και ικανότητες, που μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος τόσο δικό του όσο και των άλλων. Συνειδητοποιείστε ποια είναι τα δικά σας δυνατά σημεία και αναδείξτε τα.


Απενεργοποιήστε τα στοιχεία που σας υπονομεύουν. Υπάρχουν προσωπικές δραστηριότητες που ανακόπτουν την πρόοδό σας, όπως για παράδειγμα οι αρνητικές σχέσεις, που σαμποτάρουν την αυτοεκτίμηση σας. Απαλλαγείτε απ’ αυτές.

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες. Στη δουλειά ή στον κοινωνικό κύκλο, κάθε νέα κατάσταση είναι μια ευκαιρία για να μάθατε, γεγονός που ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

Ασκηθείτε. Ναι, η γυμναστική βοηθά να έχετε εμπιστοσύνη για τον εαυτό σας και τονώνει την εικόνα σας. Γυμναστείτε και μπορείτε να αυξήσετε τον ενεργητικό σας τόνο και απελευθερώστε τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: