Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πετάνε στην Αθήνα

Ο Αθηναίος επιχειρηματίας βρίσκεται στο Κιλκίς για δουλειές και μπαίνει στο ΤΑΞΙ ενός Ποντίου Ξεκινάνε για τον προορισμό τους αλλά ο πόντιος ταξιτζής οδηγεί πολύ αργά, με 20 χμ / ώρα.
- «Πάτα» το λίγο ρε φίλε του λέει ο επιχειρηματίας, πως πας έτσι; Στην Αθήνα τα ταξί «πετάνε» !

Ο πόντιος ταξιτζής αυξάνει τη ταχύτητα σε 30 χμ/ ώρα. Ο εκνευρισμός του Αθηναίου επιχειρηματία μεγαλώνει: - Ρε φίλε, θα χάσω το ραντεβού ! «Πάτα» το λίγο σου λέω. Σαν κότες πάμε. Στην Αθήνα τα ταξί «πετάνε»  Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις και παροτρύνσεις φυσικά ο πόντιος ταξιτζής δεν συμμορφώνεται και εξακολουθεί να οδηγεί αργά.

Με τα πολλά φτάνουν στον προορισμό τους και ο πελάτης κατεβαίνει εκνευρισμένος. Ο Πόντιος ταξιτζής μονολογεί απορημένος: «Ακούς εκεί να με δουλεύει ο άτιμος. Να θέλει να πιστέψω ότι στην Αθήνα τα ΤΑΞΙ πετάνε»

Την ίδια μέρα κιόλας ο φίλος μας ο πόντιος ταξιτζής μπαίνει στο πρώτο τρένο για την Αθήνα για να δει με τα μάτια του την αλήθεια. Το απογευματάκι βρίσκεται κιόλας στην Αθήνα στο Σταθμό Λαρίσσης. Μπαίνει στο πρώτο ταξί που βρίσκει στο σταθμό και στρογγυλοκάθεται στο πίσω κάθισμ Πριν προλάβει να μιλήσει τον ρωτάει ο Αθηναίος ταρίφας:

- Που να σε «πετάξω» ρε μεγάλε;
«Κόκαλο» ο πόντιος !
- Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ψελλίζει στην τύχη.
- Και σε ποιο ύψος; ξαναρωτάει ο ταρίφας.
- Α Α α α α ! χαμηλά θα πετάς γιατί εγώ ζαλίζομαι !

Δεν υπάρχουν σχόλια: