Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

10 πράγματα που δεν μάθαμε σωστά στο σχολείο!

Στο σχολείο μάθαμε αρκετά πράγματα. Μερικά όμως από αυτά ήταν εντελώς λάθος.

1. O Einstein είχε χάλια βαθμούς στο σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι ο Einstein είχε πολύ καλούς βαθμούς και τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η φυσική και τα μαθηματικά!

2. Στα ποντίκια αρέσει το τυρί. Στα ποντίκια αρέσουν φαγητά πλούσια σε ζάχαρη. Έτσι λοιπόν θα προτιμούσαν μία σοκολάτα από ένα κομμάτι τυρί.

3. Ο Ναπολέων ήταν κοντός. Ο Ναπολέων ήταν 1.70, οπότε για την εποχή του δεν ήταν καθόλου κοντός καθώς το 1.70 ήταν ο μέσος όρος ύψους των ανδρών εκείνης της εποχής.

4. Ο Thomas Edison ανακάλυψε την λάμπα. Ο Edison ανακάλυψε ίσως κάποια πράγματα αλλά δεν ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τη λάμπα. Ο Άγγλος Joseph Swan ήταν ο εφευρέτης της.

5. Τα Lemmings δεν αυτοκτονούν πέφτοντας στο νερό. Πολλές φορές ακούμε ότι τα Lemmings αυτοκτονούν πέφτοντας ψηλά από τα βράχια στο νερό. Η αλήθεια είναι διαφορετική, καθώς τα Lemmings το κάνουν αυτό για αναζήτηση τροφής στο νερό.

6. Η ροή του νερού είναι διαφορετική σε κάθε ημισφαίριο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

7. Οι άνθρωποι προέρχονται από τους πιθήκους. Ο Δαρβίνος ποτέ δεν είπε ότι προερχόμαστε από τους πιθήκους. Αυτό που είπε είναι ότι ο άνθρωπος, οι πίθηκοι και οι χιμπατζήδες έχουμε ένα μακρινό κοινό πρόγονο.

8. Οι Vikings έχουν κέρατα στο κράνος τους. Οι Vikings θάβονταν με τα κράνη τους και με τα κέρατα που έπιναν. Έτσι λοιπόν όταν τους βρήκαν με ανασκαφές πίστευαν ότι τα κέρατα προέρχονταν από τα κράνη.

9. Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη ήταν επίπεδη. Δεν ήξερε πόσο μεγάλη ήταν η Γη, αλλά ποτέ δεν φοβήθηκε ότι θα πέσει από τις άκρες της…

10. Διαφορετικά μέρη της γλώσσας γεύονται τις γεύσεις. Αυτό είναι λάθος καθώς η γλώσσα αντιλαμβάνεται όλες τις γεύσεις από οποιοδήποτε κύτταρό της.