Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο γρήγορα ξεχνάμε τις καλοκαιρινές χαρές;

Σε πόσο χρόνο σβήνουν οι καλοκαιρινές αναμνήσεις; Μόλις τρεις μέρες χρειάζονται για να φύγουν τα ευχάριστα συναισθήματα που βιώνουμε στις διακοπές, λένε οι ειδικοί. Και μέσα σε τρεις εβδομάδες ξεχνάμε τι θα πει καλοκαιρινή ξεγνοιασιά.

Αυτό οφείλεται στο «σύνδρομο του στρες μετά τις διακοπές» το οποίο  δημιουργεί κακή διάθεση και ψυχοσωματικές διαταραχές (μελαγχολία, αίσθημα αδυναμίας, κούραση, άγχος, εκνευρισμό, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους κ.ά.) και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλό. Από την ευχάριστη ζωή των διακοπών επιστρέφουμε σε μια πιεστική πραγματικότητα, με λιγότερα παιχνίδια και διασκέδαση και περισσότερες καθημερινές υποχρεώσεις. Το κυριότερο, επιστρέφουμε στην εργασία μας (όσοι δηλαδή έχουν ακόμα…), όπου συνήθως μας περιμένει άγχος  και ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Η επανένταξη είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά δε θα σκάσουμε κιόλας. Κυρίως μην ακούς αυτές τις τετριμμένες εκφράσεις ότι «τα καλά κρατάνε λίγο», γιατί τα καλά συνεχίζονται ακόμα και όταν υπάρχει αλλαγή σκηνικού. Από σένα εξαρτάται να χαίρεσαι την κάθε μέρα και να κάνεις όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Όσο μπορείς, να βγαίνεις έξω από το σπίτι, να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, να βρεις ασχολίες που θα γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο σου.

Να μάθεις να αγαπάς τη ζωή, όπου και αν βρίσκεσαι, ό, τι και αν κάνεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: