Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σαλταδόροι

Σαλταδόροι: Ενέχυρο της γερμανικής τράπεζας ESM η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. Αναμενόμενο και αναπόφευκτο. Αφού ζούμε με δανεικά. Αφού η παραγωγή στα τάρταρα. Αφού φοροδιαφυγή χειρότερα από πριν. Αφού η λαμογιά πάει σύννεφο. Και αφού την Ελλάδα όσο και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!

Επομένως; Φέρτε πίσω τα λεφτά. Δεν έχω. Ε τότε θα αρπάξω την Ακρόπολη, τα νησιά (συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου), τα δάση και τα βουνά. Θα στα πάρω όλα. Μα έτσι χάνω την αυτοτέλειά μου και την ανεξαρτησία μου. Τι είναι αυτά; Τρώγονται; Οχι. Ε τότε θα στα πάρω όλα μέχρι τελευταίου οικοπέδου. Ας πρόσεχες!

Τι θα πρεπε να είχε γίνει; Τα αυτονόητα. Παραγωγική ανασυγκρότηση. Μετακίνηση της κοινωνίας προς την παραγωγική διαδικασία. Πριμοδότηση των εξαγωγών. Κατάργηση της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας. Και φυσικά καρατόμηση της φοροδιαφυγής. Με συνοπτικές, δικτατορικές, διαδικασίας. Οτι ακριβώς ίσχυε επί Παπάγου και Καρά Αμάν Αλή-της πρώτης περιόδου-εναντίον «συμμοριτών», το ίδιο ακριβώς «ιδιώνυμο» να ισχύσει για κάθε φοροφυγά. Δεν κόβεις αποδίξεις; Λουκέτο στο μαγαζί σου. Για ένα μήνα. Τώρα. Αν το επαναλάβεις αρπάζω την περιουσία σου και σε σφραγίζω στον Κορυδαλλό

Τι άλλο έπρεπε να γίνει; Μα φυσικά ξεσκόνισμα της λίστας Λαγκάρντ και της αντίστοιχης του Λουξεμβούργου. Δεν μπορούν και δεν θέλουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί; Ωραία. Να προσλάβουμε ξένους να μας κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά την δουλειά. Αν πραγματικά θέλουμε τότε μπορούμε. Αν το σκεφτόμαστε τότε δεν μπορούμε. 

Το εξηγώ. Ο λαδωμένος φοροεισπράκτορας παραμένει στο απυρόβλητο επειδή κατέχει στοιχεία που καίνε πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίας. Με απλά λόγια ο ένας κρατάει τον άλλο και όλοι μαζί σπρώχνουν την χώρα στο γκρεμό. Αν πειράξεις τον ένα τότε θα εκείνος θα ανοίξει το στόμα του και θα «δώσει» τον άλλο. Που σημαίνει. Η Ελλάδα αργοπεθαίνει επειδή ολόκληρο το σύστημα, από τα νύχια μέχρι το ρετιρέ, λειτουργεί και επιβιώνει με όρους μαφίας και Ομερτά

Γι αυτό μπαλώματα. Γι αυτό κυνηγάνε μικρούς μαγαζάτορες. Γι αυτό οι λίστες παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Και γι αυτό η Ενωση Γερμανών Βιομηχάνων απαιτεί εδώ και τώρα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Βάζω στοίχημα. Και μακάρι να βγω ψεύτης. Η χώρα θα χρεοκοπήσει. Οι Αντωνοβαγγέληδες θα βγάλουν στο σφυρί τον Παρθενώνα αλλά να το θυμάστε. Ακόμα και τότε δεν θα έχει εισπραχθεί μισό ευρώ από την λίστα Λαγκάρντ. Αυτό το κακοφορμισμένο, αυτό το άθλιο, το σαλταδόρικο σύστημα να είναι καλά και ο τόπος ας μετατραπεί σε στάχτες και αποκαΐδια!

Δημήτρης Δανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: