Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η Ακρόπολη το δεύτερο ομορφότερο μνημείο στον κόσμο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ακρόπολη συγκαταλέγεται στα γνωστότερα, δημοφιλέστερα και πιο αξιόλογα ιστορικά μνημεία παγκοσμίως. Το γεγονός άλλωστε ήρθε να επιβεβαιώσει και το αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης CNN, το οποίο δημιούργησε μία λίστα με τα πιο όμορφα από αυτά. Η Ακρόπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ακολουθώντας το ναό της Ανγκόρ, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά μνημεία.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, το ελληνικό μνημείο είναι μαγευτικό, είτε κάποιος προτιμήσει να περπατήσει εκεί, είτε θαυμάζοντας τον ιερό βράχο από κάποιο άλλο σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ των μνημείων που βρέθηκαν στη λίστα είναι η περιοχή Χάμπι της Ινδίας, η αρχαία πόλη Μπάγκαν στο Μιανμάρ, ο Μεγάλος Κοραλιογενής ύφαλος της Αυστραλίαςτα νησιά Γκαλαπάγκος, το Εθνικό πάρκο Γκόρεμε στην Καππαδοκία, το Εθνικό πάρκο Ιγκουάζου στη Βραζιλία, το αντίστοιχο πάρκο των Παγετώνων της Αργεντινής, η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Αβαείο του Μον Σεν Μισέλ στη Νορμανδία, η βραχοπολιτεία της Πέτρα στην Ιορδανία, οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία, το Φρούριο της Σιγκιρίγια στη Σρι Λάνκα, το Εθνικό πάρκο Ράπα Νουί στη Χιλή, το λιμάνι της Τουλούμ στο Μεξικό, η Βενετία, το πάρκο Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ και η πόλη Βαλέτα στη Μάλτα.

Η ανάδειξη των σπουδαίων αυτών μνημείων ξεκίνησε με αφορμή ένα πακέτο που περιλαμβάνει τις πλουσιότερες διακοπές όλων των εποχών και πρόσφατα αγόρασαν δύο άτομα έναντι 1,5 εκατομυρίων δολαρίων. Για όσους μάλιστα επιλέξουν το συγκεκριμένο πακέτο, αναμένεται βάσει προγράμματος να επισκεφθούν τα 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: