Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Δίσκοι σερβιρίσματος και οι χρήσεις τους

Οι δίσκοι σερβιρίσματος -κι όχι οι δίσκοι των UFO- πέρα από την πρακτική τους αξία του να σερβίρουμε, αποτελούν κάποιοι απ αυτούς όμορφα έργα τέχνης και αντικείμενα που μπορούν να αξιοποιηθούν και στη διακόσμηση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο αισθητικό στιλ.

Πορσελάνινοι, μεταλλικοί, πλαστικοί, ξύλινοι, όλοι οι δίσκοι μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας αίσθησης τάξης και οργάνωσης, να αναδείξουν μεμονωμένα μικροαντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να φαίνονταν αδιάφορα αν χρησιμοποιούνταν διαφορετικά.

Ως διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να τους συναντήσετε σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού, από το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, έως το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα.  Δείτε τις εικόνες και αντλήστε ιδέες που δικαιολογούν περίτρανα την παρουσία των διακοσμητικών δίσκων στα σύγχρονα σπίτια.

Στην κουζίνα σας: Οργανώστε χρηστικά αντικείμενα (δοχεία με ζάχαρη και καφέ ή άλλα τρόφιμα,  χαρτοπετσετοθήκες και αλατοπίπερα, κ.ο.κ.) σε ένα όμορφο διακοσμητικό δίσκο και τοποθετήστε τον στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι.

Στο μπάνιο: Τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα, τα γυάλινα δοχεία με το βαμβάκι ή τις μπατονέτες σας, τα σαμπουάν και τα καλλυντικά σας σε ένα όμορφο δίσκο και στολίστε με αυτόν την επιφάνεια του πλυντηρίου ρούχων, ή το έπιπλο του μπάνιου σας.

Στην κρεβατοκάμαρα: Αναδείξτε τα μπουκαλάκια από τα αρώματα σας, τα καλλυντικά ή τα κοσμήματά σας σε διακοσμητικά στοιχεία, τοποθετώντας τα σε ένα όμορφο δίσκο. Βάζοντάς τον στη σιφινιέρα ή την τουαλέτα σας, και θα τα έχετε και εύκολα προσβάσιμα, αλλά και θα εξασφαλίσετε ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο για την κρεβατοκάμαρά σας.  Μία άλλη ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε, είναι να τοποθετήσετε στο κομοδίνο σας ένα διακοσμητικό δίσκο με μερικά βιβλία και ένα μικρό βάζο, δημιουργώντας μία αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας στο χώρο.

Στο σαλόνι, το καθιστικό ή την τραπεζαρία σας: Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς μπορείτε να κάνετε πιο ενδιαφέρον το στιλ του καθιστικού σας, τοποθετώντας απλά στο τραπέζι του σαλονιού σας ένα όμορφο διακοσμητικό δίσκο με μερικά βιβλία, ένα ή περισσότερα βάζα, μερικά κεριά  ή άλλα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα (φωτογραφικά κάδρα, κηροπήγια, μπιμπελό, κλπ).

Αντίστοιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας διακοσμητικός δίσκος και στην επιφάνεια του τραπεζιού της τραπεζαρίας σας.

Στον τοίχο: Βάλτε σε έναν τοίχο πολλούς δίσκους μαζί, είτε φροντίστε να ταιριάζουν αισθητικά μεταξύ τους, είτε να είναι τελείως διαφορετικοί. Το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο όπως κι όταν βάζουμε στους τοίχους πιάτα από διάφορα σερβίτσια. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 2-3 δίσκους σε έναν μεγάλο τοίχο και σιγά σιγά να τους συμπληρώσετε με νέα κομμάτια που θ’ αγοράζετε από τα ταξίδια ή τις εκδρομές σας.

terrapapers