Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ικαρία το νησί της «μακροζωίας»

Η Ικαρία είναι από τα γνωστότερα νησιά από την μυθολογία μας αλλά και κατά την παράδοση, εκτός από τόπος γέννησης του Διόνυσου, ήταν αγαπημένος τόπος διαμονής της θεάς Άρτεμης, αλλά και των Ναϊάδων που συνόδευαν τον Διόνυσο. Το νησί είναι γνωστό και για τα ιαματικά λουτρά τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου μας. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά, και μέσα σε αυτούς αρχαίοι Έλληνες γιατροί, φυσικοί, ιστορικοί και γεωγράφοι.

Η Ικαρία είναι γνωστή για το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων της, που ξεπερνούν τα 100 χρόνια, καθώς σε δημοσίευμά τους οι New York Times κάνουν αφιέρωμα στο νησί «όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν». Το δημοσίευμα βασίστηκε σε οδηγό για το National Geographic του Νταν Μπούτνερ ο οποίος μελετά λαούς με ηλικίες ρεκόρ κι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το νησί, να συνομιλήσει με ντόπιους αλλά και γιατρούς που του μίλησαν για το υψηλό ποσοστό μακροζωίας. Πέρα από αυτό όμως του αποκάλυψαν και μυστικά όπως τα βότανα, τον καλό ύπνο και την έλλειψη άγχους.

Η Ικαρία είναι ένα πανέμορφο νησί που αξίζει να επισκεφτείτε. Συνδυάζει καλό φαγητό, ωραίες παραλίες και φυσικά χαλαρούς ρυθμούς και ηρεμία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το νησί αυτό ορίζει το νόημα των διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: