Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σπάνια μπουκάλια, σπουδαία αποστάγματα

Οι 8 φιάλες που ακολουθούν ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε περιεχόμενο.

1.Bowmore 1957: Οι 12 φιάλες του Bowmore κυκλοφόρησαν το 2011 ωστόσο περιέχουν το παλαιότερο Islay Sigle Malt που φτιάχθηκε ποτέ, και που μας πηγαίνει χρόνια πίσω στο 1957. Κάθε φιάλη τιμολογείται στις 100.000 λίρες.

2.St. Germain: Περιέχει ένα από τα πρώτα λικέρ που φτιάχτηκαν στον κόσμο από άνθη αφροξυλιάς που μαζεύονται ένα ένα ως και σήμερα από τις Άλπεις. Σε κάθε φιάλη μάλιστα αναγράφεται και η χρονιά κατά την οποία συγκεντρώθηκαν τα άνθη.

3.Purity Vodka: Προέρχεται από ένα από τα μικρότερα αποστακτήρια του κόσμου το οποίο βρίσκεται στη νότια Σουηδία.

4.Highland Park 50 ετών: Στην αγορά κυκλοφόρησαν μόλις 275 φιάλες από αυτήν την σπάνια έκδοση του Highland Park για την έκδοση των 50 χρόνων του.

5.Legacy – Angostura: Έχει χαρακτηριστεί ως το ακριβότερο ρούμι του κόσμου και η συγκεκριμένη φιάλη κυκλοφόρησε για να τιμήσει τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας του Τρινιδάδ. Κυκλοφορούν μόλις 20 καράφες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από κρύσταλλο και ασήμι από την Asprey of London που κάνει κοσμήματα για τον Πρίγκηπα της Ουαλίας. Κάθε καράφα κοστίζει 20.000 ευρώ.

6.Diamond Jubilee - John Walker & Sons: Περιέχει ένα σπάνιο blend από Scotch ουίσκι 60 ετών και κυκλοφορεί μόλις 60 καράφες από κρύσταλλο Baccarat εκ των οποίων έκαστη κοστίζει 100.000 λίρες. Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 60η επαίτειο από την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ.

7.Remy Martin Black Pearl Louis XIII: Η φιάλη είναι σχεδιασμένη από τον οίκο Baccarat και αποτελείται από μαύρο κρύσταλλο με ένα 24ων καρατίων χρυσό λαιμό. Περιέχει ένα εξαιρετικά σπάνιο κονιάκ μείγμα 1200 αποσταγμάτων (ηλικιών από 40 έως 100 χρόνια) το οποίο έχει παλαιώσει σε ένα τεράστιο βαρέλι 100 ετών.

8. Bonita Platinum Tequila: Πρόκειται για την πρώτη τεκίλα που κυκλοφόρησε ένας celebrity αλλά και την πρώτη που αποστάζεται 5 φορές. Πρόκειται για μία έκδοση που κυκλοφόρησε ο ράπερ Xzibit για λογαριασμό της Bonita Spirits η οποία περιέχει ένα απόσταγμα από οργανική μπλε αγαύη η οποία έχει υποστεί ζύμωση για 24 ώρες επιπλέον από τη συνήθη διαδικασία.

Θαυμάστετα με τη σειρά:








Δεν υπάρχουν σχόλια: