Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Είσαι έτοιμη; Κάνε μια καινούρια αρχή!

Κάνε μια καινούρια αρχή! Είσαι έτοιμη; Αν έχεις βάλει στόχο να πετύχεις οπωσδήποτε κάτι αυτή τη φορά, το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να καταστρώσεις τη σωστή στρατηγική.

Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται κυρίως από το πόσο ικανοί είμαστε να πάρουμε μια σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τη ζωή μας πιο ουσιαστική αλλά και πιο διασκεδαστική. Τα καλά νέα μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι,  πως σε όποια ηλικία κι αν είμαστε, ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε και τι έχει τη μεγαλύτερη αξία για μας ώστε να μπούμε στη μάχη για να το κατακτήσουμε.

Βρες τι θες: Το να προχωράμε στη ζωή χωρίς όνειρα και στόχους, σημαίνει πως απλά ζούμε για να ζούμε! Το θέμα όμως είναι πως για να διανύσουμε τη σωστή διαδρομή πρέπει να γνωρίζουμε τον στόχο μας, να ξέρουμε δηλαδή τι μας αρέσει περισσότερο και τι μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένες.

Οι ειδικοί σε αυτό το θέμα είναι κατηγορηματικοί: «Οι στόχοι πρέπει να είναι μικροί, ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι». Και αν ο δικός σου στόχος είναι μεγαλεπήβολος φρόντισε να χωρίσεις την προσπάθειά σου σε μικρότερα βήματα και να κάνεις ένα τη φορά.

Έλα πιο κοντά στο στόχο με 3 βήματα 

Κράτα ημερολόγιο: Ένας τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου είναι να τους καταγράφεις  σε ένα ημερολόγιο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ξεχνάς τις υποχρεώσεις σου, ενώ μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου βλέποντας τον από μια απόσταση. Αν π.χ. είσαι  σπάταλη μπορείς  να σημειώνεις τα έσοδα και τα έξοδά σου όσο λίγα κι αν είναι. Έτσι, στο τέλος του μήνα θα καταλάβεις «που πήγαν τα λεφτά»!.

Ενίσχυσε τις γνώσεις σου: Όσο καλύτερη μόρφωση έχει κανείς τόσο καλύτερες προοπτικές  υπάρχουν για το μέλλον του. Φρόντισε λοιπόν στον ελεύθερο χρόνο σου να μάθεις κάτι καινούργιο. Ξεκίνα σεμινάρια κινηματογράφου, μια ξένη γλώσσα ή ό,τι άλλο σε ενδιαφέρει. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα πλουτίσεις τις γνώσεις σου φτιάχνοντας ένα ελκυστικό προφίλ αλλά θα ενισχύσεις και την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου.

Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής: Στο τέλος ακόμα και μιας ιδιαίτερα δύσκολης μέρας, προσπάθησε να ξεπερνάς την τυχόν κακή διάθεση που μπορεί να έχεις, βρίσκοντας τρεις λόγους για να πεις «ευχαριστώ». Σίγουρα η ζωή δεν είναι πάντα παραμυθένια  αλλά ακόμα και στην  πεζή καθημερινότητα  η αισιοδοξία  μπορείς να μας χαρίσει μαγικές δυνάμεις. Διατήρησε λοιπόν το χαμόγελό σου γιατί «χαμένη είναι η μέρα που δεν γελάσαμε!»
  
11 πολύτιμες συμβουλές:

- Εκμεταλλεύσου όλες  τις δυνατότητές σου.

- Δικτυώσου στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή.

- Μην αφήνεις εκκρεμότητες σε κανέναν τομέα της ζωής σου.

- Απόφυγε την γκρινιάρικη διάθεση δουλεύοντας πάνω σε κάτι που αγαπάς.

- Επικοινώνησε συχνά με τους φίλους σου διευρύνοντας τον κύκλο σου όσο περισσότερο γίνεται.

- Μην αναλαμβάνεις πολλές υποχρεώσεις. Πες ναι στα υψηλά στάνταρντ χωρίς όμως να τρελαθείς κι από το άγχος σου!

- Απόφυγε την προσκόλληση στο παρελθόν. Η ζωή είναι μπροστά και αξίζει να ελπίζεις πως θα πετύχεις το καλύτερο.

- Αποδέξου τον εαυτό σου χωρίς ενοχές και μην κατηγορείς τους άλλους για ό,τι κακό σου συμβαίνει. Βρες πού μπορεί να έχεις κάνει εσύ λάθος και φρόντισε να μην το επαναλάβεις.

- Προσπάθησε να αξιοποιείς κάθε στιγμή της ζωή σου.

- Απόφυγε την τελειομανία γιατί όσο κι αν προσπαθείς πάντα θα νιώθεις απογοητευμένη!

- Φρόντισε να τρως καλά, να μην σου λείπει ύπνος και να προσέχεις το σώμα σου με γυμναστική η κάποιο σπορ. Η φροντίδα του εαυτού μας λειτουργεί θετικά στην επίτευξη των στόχων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: